Radionica Kamov KAZALIŠTE

U prošloj sezoni, cijele školske godine, 26 mladih polaznika od 6. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole redovno se okupljalo na radionicama iz glume, plesa i pjevanja. Otkrivajući svoje talente i afinitete mladi su polaznici sami osjetili potrebu da se usmjere i ojačaju u navedenim područjima, a sve pod budnim okom svojih mentora – zaposlenih umjetnika HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Radionice su se održavale jednom tjedno, ali su obveze polaznika proširene i na odlaske na kazališne predstave, studijsko putovanje u Zagreb i sl. Naši polaznici susretali su se s umjetnicima i svojim mladenačkim „idolima” s kazališnih dasaka ili malih ekrana, a kazalište je zasigurno postalo i njihov drugi dom.
U produkcijama predstava „Snježna bajka 2″ ili „Čarobnjak iz Oza” polaznici su imali priliku i praktično primjeniti naučena znanja i razvijene vještine pokazavši da su gotovo svi izuzetni mladi talenti. Iako osnovni cilj Kazališne radionice nije bio profesionalno usmjeravanje ka kazališnoj umjetnosti, nego razvoj ljubavi prema kazalištu, već je sada jasno da neki polaznici imaju i veće potencijale. Jednako tako, polaznici su bili uključeni i u druge produkcije HNK kao glumci/statisti/pjevači… tako su sudjelovali u operi „Macbeth” G. Verdija, a pojedinačno i u nekim drugim produkcijama.
U novoj kazališnoj sezoni radionica pod imenom KamovKAZALIŠTE upisuje 2. generaciju polaznika i priprema proširenje postojećeg programa kako bi on bio još prilagodljiviji pojedinačnim potrebama polaznika. Očekuju nas još uzbudljivije radionice u veće prostoru Delte 5, mnoge kazališne predstave, putovanja, gostovanja i druge aktivnosti.