PRVAK KAZALIŠTA ALJAŽ FARASIN NA KONCERTIMA “NESSUN DORMA”

23. srpnja 2020.

Večeras, na Trgu Riječke rezolucije, s početkom u 21 sat održat će se prvi koncert opernih arija i dueta “Nessun dorma”. Drugi koncert je u subotu, 25. srpnja, na istoj lokaciji također s početkom u 21 sat. U slučaju kiše koncerti će se izvoditi u zgradi HNK Ivana pl. Zajca.

Na koncertima će nastupiti publici omiljeni tenor, prvak našeg Kazališta, Aljaž Farasin koji je na riječkoj opernoj pozornici već otpjevao širok repertoar i stvorio impresivan niz uloga i likova za koje ga je publika redovno nagrađivala ovacijama, a kritika najvišim ocjenama.
Aljaž Farasin, čijeg se riječkog Alfreda Germonta još rado sjećamo, pjevat će u ulomku iz 1. čina “Traviate” “Brindisi… Un di felice… “, a izvest će i naslovnu ariju koncerta, “Nessun dorma”, po čijoj ga interpretaciji zasigurno pamti najveći broj Riječana. Bilo je to 2017. godine, Aljaž je pjevao s balkona Radio Rijeke, a na prepunom su Korzu Riječani slavili osvajanje prvog naslova nogometnog prvaka.

Osim toga, na večerašnjem će koncertu publika uživati i u arijama i duetu Rodolfa i Mimi iz 1. čina opere, potresne ljubavne priče Giacoma Puccinija “La boheme”.

Ove sezone zapaženog ste tenora mogli vidjeti i čuti kao Benjamina Franklina Pinkertona u operi “Madama Butterfly” u režiji Dražena Siriščevića, a ulogu Pastira interpretirao je u operi “Tristan i Izolda” redateljice Anne Bogart.

 

Foto & Video galerija

 

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra