PUBLIKA ZALJUBLJENA U „CARMEN” – NOVA PREMIJERA U NOVIM UVJETIMA

13. studenoga 2020.

Prema reakcijama tijekom i nakon premijere, „Carmen” je itekako uspješno zavela svoju premijernu publiku! Izvedbu, posvećenu nezaboravnoj Mani Gotovac, publika je nagrađivala pljeskom na otvorenoj sceni, a na kraju izvođače više puta vraćala na poklon.

U novim uvjetima, uz maksimalnu zaštitu i maksimalno iskorištene prilagođene uvjete i načine, dogodila se nova „Carmen” autorskog tima koji je isprepleo sve što je o toj operi i likovima spoznao tijekom godina bavljenja upravo ovim vječno inspirativnim velikim djelom.

„U Carmen se zaljubiš i ostaneš zatravljen. I mi se vraćamo Carmen iznova i iznova. Beskrajno je zanimljivo ne samo koliko je svaka predstava drugačija, već i koliko svaka pjevačica naslovne uloge zrači posve drugačije pjevajući iste, svima toliko poznate arije. Nakon snažne i ženstvene Ivane Srbljan, vidjeti slatko-dječačku Michaelu Selinger je izrazito zanimljivo”, kazao je je jedan od posjetitelja sinoćnje premijere.

Evo dojmova još nekoliko gledateljica i gledatelja:
„Orkestar na sceni uz prigušena svjetla – prekrasan prizor. Duboko me se dojmio”,
„Kombinacija željenoga u zadanim mogućnostima kroz igru s videom mi je sjajna! ”,
„Svaka čast riječkom Kazalištu! Koliki ogroman trud da se u ovim uvjetima ostvari ovoliko kvalitetna predstava! Oduševljeni smo”,
„Nadmašili ste naša očekivanja! Od scene s orkestrom na pozornici, zbora na balkonu, projekcija iza orkestra – fascinantno! Doista smo očekivali, s obzirom na svima jasne uvjete zbog zaštite od virusa, tek malo razigraniju koncertnu izvedbu, a dobili smo predstavu kojoj ništa ne nedostaje! Možete gledati izvođače, možete pratiti video, orkestar… gdje god pogledate, neki je sadržaj koji vas zaokupi u potpunosti. Čestitke svima, veliko je veselje što svima željnima kazališta pružate i dalje takve doživljaje”,
„Ne znam čini li mi se, ali autorski tim je u ovu pomalo tragičnu priču dodao niz malih duhovitosti koje su danas još potrebnije. Odlični izvođači, teško je ikoga izdvojiti”.

„Carmen” je ponovno na programu 5. i 7. prosinca.

 

Foto & Video galerija

 

Sponzor opere “Carmen”