SHOWCASE: FESTIVAL HRVATSKE DRAME

7. siječnja 2019.

Nikad dramatičniji početak nove godine! Ako ste propustili vrhunce Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca tijekom protekle godine, od 14. do 20. siječnja prilika je to popraviti!

Prije izvedbi velikih naslova sezone 2018/2019. („Sunset Boulevard”, „Regoč”, „Leica format”) Hrvatska drama će u siječnju izvesti najbolje predstave prošlih sezona: „Mizantrop” u režiji Igora Vuka Torbice 14. siječnja, „Woyzeck” u režiji Anice Tomić 16. siječnja, „Down, by law” u režiji Mile Čuljak 17. i 18. siječnja te „Michelangelo” u režiji Sebastijana Horvata 19. i 20. siječnja.

Predstave koje posvećeno i gotovo skalpelskim rezom preispituju ljudsku narav u iznimnim okolnostima, u društvu koje pokazuje i najbolje i najgore lice, pojedince koji pokazuju hrabrost, ali i nepovratan moralni sunovrat, odjeknule su i među kritikom i publikom i ponovno su pred vama.

Torbica nam stavlja puno toga na razmatranje, a ono što nas nakon predstave najviše muči su pitanja vrijednosti same istine. Je li ona zbilja dobra opcija ako može uništiti toliko života? Je li ponekad bolje prešutjeti nešto ili se pretvarati?
(K. Dolenčić o „Mizantropu“)

Ne treba vam puno mašte da u Krivačićevoj bolnoj grimasi prepoznate lica ljudi oko sebe, onih iz firmi “u reorganizaciji”, pod stalnim pritiskom da ne završe na cesti, ili onih koji su to već prošli i sad grozničavo rade po dva-tri posla pokušavajući održati glavu iznad vode.
(S. Pavić o „Woyzecku“)

Mila Čuljak (autorica) kazala je da ovo nije samo njezina priča. To je priča mnogih familija koje se rođenjem djeteta s Downovim sindromom susretnu s mnogim potrebama. A najveća potreba je podrška zajednice.
(T. Borić o „Down by law“)

Naše, a svjetsko, tako izgleda predstava “Michelangelo” redatelja Sebastijana Horvata po ranoj drami Miroslava Krleže, u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci. Spektakularni su scenografija, glazba, scenski pokret: kao da gledate predstavu velikog kazališta daleko bogatije zemlje. Riječki HNK ima fantastične glumce, a ovdje su im se pridružili članovi zbora HNK.
(S. Pavić o „Michelangelu“)

DRAMSKI VRTULJAK

U četvrtak 17. siječnja u 19 i 30 u HNK Ivana pl. Zajca doživite jedinstveno iskustvo istovremenog gledanja predstava „Kurva”, „Zajc Stand Up”, „Cabaret” i „Lolipop”. U sklopu programa FESTIVAL HRVATSKE DRAME: THE BEST, prikazat ćemo fragmente spomenutih predstava koje će se izmjenjivati na velikoj sceni baš poput dramskog vrtuljka. Dosad – neviđeno!

 

Ulaznice rezervirajte na Blagajni HNK Ivana pl. Zajca od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati, subotom od 9 do 13 sati te sat vremena prije početka predstava ili na blagajna@hnk-zajc.hr ili na 051/337 114 ili na www.ulaznice.hr.


Pripremili smo za vas i akcije!
Kupovinom ulaznice za izvedbu bilo koje od navedenih dramskih predstava – “Woyzeck” je gratis!
Kupovinom ulaznice za Dramski vrtuljak dobivate 50% popusta na predstave izvedene na Vrtuljku, a koje će Hrvatska drama izvoditi do kraja sezone.


Foto & Video galerija