SKORAŠNJI KONCERT MAIDE HUNDELING I DRUGE SIMFONIJSKE KONCERTE DONOSI PRETPLATA KP

22. rujna 2021.

Svjetski poznata i riječkoj publici omiljena njemačka sopranistica, počasna članica naše Opere Maida Hundeling već 2. listopada ponovno je na našoj pozornici kao Brunhilda, Saloma, Turandot i Jenufa. Riječkim simfonijskim orkestrom ravnat će maestro Valentin Egel, a uz Maidu Hundeling nastupit će i gosti.

Dobra je vijest za ljubiteljice i ljubitelje simfonijskih koncerata da je i ovaj koncert dio „Koncertne pretplate“ (KP) pored još šest izvrsnih simfonijskih glazbenih doživljaja!

Tako, pretplata u prosincu ove godine donosi simfonijski koncert “Beethoven, Bruch, Čajkovski” uz dirigentsko vodstvo Valentina Egela, na kojem će kao solist nastupiti izvrstan violinist i koncertni majstor našega Orkestra Anton Kyrylov. Ruske skladatelje Ljadova, Prokofjeva i Rahmanjinova u izvedbi Riječkoga simfonijskoga orkestra uz maestra Valentina Egela moći ćete poslušati u veljači 2022. godine. Kao solist na violini nastupit će Niklas Liepe. Sigurno vam je nedostajao finski prijatelj našega Kazališta, dirigent Ville Matvejeff! Uz njegovo ravnanje Riječki simfonijski orkestar izvest će Sibeliusa, Porru i Lutosławskoga u ožujku naredne godine, a na električnoj bas-gitari svirat će sam skladatelj Lauri Porra. „Pasiju po Mateju“ Johanna Sebastiana Bacha očekujte u travnju. Ravnat će naš glavni gost-dirigent, maestro Philipp von Steinaecker, a osim Riječkoga simfonijskog orkestra, nastupit će i Riječki operni zbor. Svibanj će donijeti simfonijski koncert “Brahms, Haydn” uz dirigenta Valentina Egela. A za tradicionalno Grand finale sezone u lipnju 2022. godine – Delepelaire, Elgar, Mahler. Riječkim simfonijskim orkestrom ravnat će maestro Valentin Egel, a pravom poslasticom bit će nastup prvog violončelista Berlinske filharmonije, Bruna Delepelaira.

Pretplatite se na uzbudljivu koncertnu sezonu i uživajte u iznimnim glazbenim doživljajima po povoljnim cijenama!

 
Foto: Tamara Cerna @SofiG Art Photo
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra