USKORO PONOVNO ZAJEDNO

28. listopada 2020.

Poštovana publiko,

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da smo ponovno zajedno od 4. studenog.

Nakon kraće pauze učinili smo sve kako biste se u nastavku sezone osjećali još sigurnije i bez opterećenja uživali u našim programima. A nastavljamo odgođenim izvedbama predstava: izvedbom predstave „Il Vangelo del nemico“ / „Evanđelje neprijatelja“ u srijedu, 4. studenog, a potom izvedbama „Kralja Edipa“ u petak i subotu, 6. i 7. studenog. Premijera opere „Carmen“ na programu je 12. studenog, a premijera dramske predstave „Decamerone“ / „Dekameron“ 20. studenog. Cijeli raspored za studeni možete pogledati ovdje.

I ovom prigodom podsjećamo vas kako je „Zajc“ i njegovo, kako smo ga nazvali, „de luxe“ gledalište sigurno mjesto i da u riječkom HNK brinemo o vašoj sigurnosti provodeći sve mjere Nacionalnog stožera odnosno posebne mjere za kulturno umjetničke izvedbe. Osim postava gledališta prilagođenog protuepidemijskim mjerama koji dokida interakciju među gledateljima koji nisu došli zajedno, obavezna je i dezinfekcija prilikom ulaska kao i nošenje zaštitnih maski. Nastavlja se naravno i evidencija svih posjetitelja na pojedinoj izvedbi, a obrazac možete preuzeti ovdje (Obrazac za evidenciju) te ga unaprijed ispuniti i donijeti sa sobom.

Vidimo se uskoro. Premda prisiljeni na fizičku, kazalištem se opiremo duhovnoj distanci. S razmakom, maskama te u smanjenom broju, kazalište je jedno od rijetkih mjesta sigurnog kolektivnog doživljaja. Zajedno s vama nastavljamo „Opstanak“.

 
Medijski pokrovitelj Talijanske drame