Izvođački i autorski tim "Djevojke sa Zapada"

Western je stigao u “Zajc”!: „Djevojka sa Zapada“ oduševila publiku

29. veljače 2024.

Povodom stote obljetnice smrti talijanskog skladatelja Giacoma Puccinija u HNK Ivana pl. Zajca dojahao je svijet Divljeg zapada i opera „Djevojka sa Zapada“. Pljesak za pljeskom, publika je iznova pokazala koliko je na cijeni svaki Puccinijev povratak na riječku opernu pozornicu, posebice kada je riječ o djelu koje je u Rijeci zadnji put izvedeno prije više od sto godina.

„Bilo je predivno, još slažemo dojmove“, rekle su nam Željka Vrlin i Slavica Pavletić, istaknuvši kako je u prvoj režiji Giorgia Suriana „sve pogođeno“. Robert Cerović kazao je da je bilo odlično, „što i ne iznenađuje s obzirom na to da je riječ o Pucciniju.“ U ulozi glavne junakinje i moralne okosnice Puccinijeve opere nastupila je Gabrielle Mouhlen, dok je ulogu razbojnika Ramerreza donio Ivan Momirov, oboje nagrađeni gromoglasnim aplauzima za svoje interpretacije. Pored toga što se riječkoj publici po prvi put predstavio u redateljskoj ulozi, Giorgio Surian na kazališne daske izašao je i kao nemilosrdni šerif Jack Rance.

„Jako mi se svidjela opera, pjevali su vrhunski, a svidjela mi se i scenografija i kostimografija“, podijelila je s nama Ema Cuculić. Raskoš Puccinijeve orkestracije otkrio nam je Riječki simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Valentina Egela. Hvaljena scenografija djelo je Paole Lugarić Benzia, dok su za kostimografiju zaslužne Kristina Komadina i Karla Kučić.

Za sve one koji nisu stigli na premijeru, „Djevojka sa Zapada“ na programu će se pojaviti još tri puta. Druga (1.3. u 19,00) i treća izvedba (2.3. u 18,00) čekaju vas već ovoga tjedna, dok je zadnja izvedba u ponedjeljak 4. ožujka u 19,00 sati.

Foto & Video galerija
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj