ZAJC OSVAJA REGIJU BROJNIM GOSTOVANJIMA U POSLJEDNJIM TJEDNIMA SEZONE

14. lipnja 2021.

Ansambli HNK Ivana pl. Zajca pri kraju pandemijske sezone, tijekom koje su do sada, usprkos svim neprilikama, ostvarili čak četrnaest premijera, uskoro kreću na brojna gostovanja i osvajanje pozornica i festivala u regiji.

No krenimo redom.

Ansambl Hrvatske drame s „Gospođom ministarkom“, predstavom prema kultnom djelu komediografa Branislava Nušića u adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat, kreće na pravu turneju. Prvo će 18. lipnja biti izvedena u Novom Sadu, gdje će otvoriti natjecateljski programa „Sterijinog pozorja“, jednog od najuglednijih kazališnih festivala u Srbiji, a samo dva dana kasnije, 20. lipnja, gostovat će u Narodnom pozorištu u Beogradu. Svoju turneju riječka će „Ministarka“ zaključiti 23. lipnja izvedbom u Zagrebu, u Satiričkom kazalištu Kerempuh, na 45. Danima satire Fadila Hadžića.

Još jedna hit-predstava Hrvatske drame, Sofoklov „Kralj Edip“ u adaptaciji i režiji Luciana Delprata, 25. lipnja putuje u Istru, na 22. Međunarodni festival komornog teatra „Zlatni lav” u Umagu gdje će biti izvedena 25. lipnja. Sljedećeg će pak mjeseca krenuti prema jugu i 18. srpnja gostovati u Splitu, u programu 67. Splitskog ljeta.

Jednako uspješne „Čelične magnolije“ Roberta Harlinga u režiji Renate Carole Gatice ostat će bliže i popeti se na kastavsko brdo te 20. srpnja gostovati na Kastafskome kulturnome letu.

Prema Dalmaciji će krenuti i baletni ansambl i zaustaviti se u Šibeniku gdje će 19. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila, u okviru Dance festivala Šibenik, izvesti svoju plesno – baletnu „Plamteću vodu“, jedan od ključnih projekata programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, glasovitog europskog i svjetskog koreografa Andonisa Foniadakisa.

Puno će putovati i gostovati i Talijanska drama. Nakon nedavnog gostovanja predstave „Alfa Romeo Jankovits“ u Trstu, u istom će talijanskom gradu, u okviru Festivala Estivo del Litorale, 25. lipnja izvesti i predstavu za cijelu obitelj „Adriatico“ Siniše Novkovića. I predstavu „Il bonsai ha i rami corti“ / „Bonsai ima kratke grančice“ Serene Ferraiuolo i Giuseppea Nicodema također će izvesti u Trstu, ali sljedećeg mjeseca, točnije 13. srpnja.

Ovoga tjedna najavit ćemo i program naše Opere i Riječkog simfonijskog orkestra u pulskoj Areni, u sklopu 3. festivala Summer Classics (Ljeto klasike), a naravno da u srpnju nećemo zanemarivati i našu, nama najdražu, riječku publiku. Uskoro objavljujemo i ljetni program “Zajca” u Rijeci.

 

Medijski pokrovitelj / Partner mediatico