Dubravka Šeparović Mušović, Maida Hundeling, Luka Ortar

Ako ste u Rijeci ili Zagrebu, ne propustite zadivljujuću Straussovu „Elektru“!

8. veljače 2024.

„Hvala za vrhunsku predstavu!“, kazao je gledatelj Sanjin Kilvain nakon prve izvedbe obnovljene Straussove „Elektre“, „…bilo je veličanstveno – najbolja »Elektra« koju sam gledao u životu…“, dodao je gledatelj Rastko Rafael Kozlevčar, ujedno i predsjednik Društva ljubiteljev baletne in operne umetnosti iz Ljubljane.

Glazbeno izuzetno složena i dramatična opera „Elektra“ pod dirigentskim vodstvom maestra Myrona Michailidisa, u režiji i dramaturgiji Marina Blaževića na sceni „Zajca“ još je samo u petak 9. veljače s početkom u 19 sati, a već u nedjelju 11. veljače riječku „Elektru“ doživjet će i publika zagrebačkoga HNK-a na gostovanju u sklopu projekta K-HNK – Konzorcij hrvatskih nacionalnih kazališta.

„Elektra“ uistinu jest zadivljujuća, kako u ekspresivnoj glumi, tako i u spektakularnoj glazbi. Očekuje vas uživanje u zahtjevnima solističkim dionicama u izvedbi izvanredne podjele – Maide Hundeling u naslovnoj ulozi, Anamarije Knego kao Krizotemis, Elektrine sestre, Dubravke Šeparović Mušović u ulozi Klitemnestre, kraljice Mikene, Luke Ortara kao Oresta, Bože Jurića Pešića u ulozi vladara Egista. Naravno, tu je i maestralan Riječki operni zbor te brojni orkestar čiji će vas zvuk „zalijepiti“ za kazališna sjedala.

Bez obzira jeste li u Rijeci ili u Zagrebu, pozivamo vas da s nama uživate u snažnoj Straussovoj „Elektri“!

Foto & Video galerija
tner mediatico / Medijski pokrovitelj