ČESTITKE, NAGRADA IDE U NAJBOLJE RUKE

16. studenoga 2020.

Odmah nakon vijesti da je Giorgio Surian ovogodišnji dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta za svekoliko umjetničko djelovanje u operi, počele su pristizati brojne čestitke.

Donosimo neke od njih.

 

“I want to warmly congratulate Mo Giorgio Surian for this well deserved nomination and honour. Mo Surian’s complete artistry – by complete, I mean his unique personality as an interpreter both scenically and lyrically, as well as his overall career achievements, are beyond words and such that merit a definition of a truly great international artist.
I have had the honour to not only work with, but to learn so many valuable things about singing and the interpretation of the Italian opera repertoire from Mo Surian. The moments we have shared on stage have been truly unique and unforgettable, and I cherish these memories closely in my heart while wishing Mo Surian a continued success and inspiration to his artistic work.
Long live Mo Surian!”
Ville Matvejeff

“Izuzetno me je razveselila vijest da je ove godine Giorgiu Surianu dodijeljena Nagrada hrvatskog glumišta za operu! Surian je jedan od najvećih hrvatskih umjetnika, operni pjevač impozantne međunarodne karijere. Uz ogroman talent i konstantni rad ostvario je mnoga postignuća i cijeli niz važnih uloga. Surađivao je s najvećim svjetskim dirigentima i vrhunskim svjetskim redateljima, te je nastupio s mnogim velikim svjetskim opernim zvijezdama. Upućujem iskrene čestitke kolegi Surianu na dobivenoj nagradi.”
Diana Haller

“Dear Giorgio Surian!
My most heartfelt congratulations to you, the outstanding singer and marvelous artist, for this wonderful and well deserved award! I am looking forward incredibly to working together with you again soon; both as a musician and as the head of the Giorgio-Surian-Opera-Studio at our house!
With warmest regards”
Valentin Egel

“Dragi i poštovani gospodine Surian, od srca Vam čestitam na ovako prestižnoj nagradi! Želim da nas još dugi niz godina obogaćujete svojim ulogama, pojavom na sceni i glasom, a prije svega karakterom vrijednim svake pohvale.
Hvala na svemu!”
Anamarija Knego

“Veličinu umjetnika, opernog pjevača, njegovog rada procjenjuje se prema ulogama koje je umjetnik donio na pozornicu. Gospodin Surian nije veliki umjetnik samo zbog svih uloga i pozornica na kojima je pjevao po svijetu, pjevača i dirigenata s kojima je surađivao. U zajedničkim trenutcima, u kojim sam imao privilegij i čast zajedno sa njim stvarati i dijeliti umjetnost, doživio sam Giorgia kao velikog umjetnika, a što me još danas snažno dodiruje, doživljavam ga kao čovjeka velikog srca, predanog umjetnosti, kolegijalnosti, obitelji i mladim pjevačima. Ovom prilikom od srca mu čestitam na Nagradi hrvatskog glumišta za svekoliko umjetničko djelovanje u području opere i nadam se što skorijem susretu, na pozornici ili na kavi.”
Aljaž Farasin

“Poznata izreka kaže kako dobar profesor svojim učenicima ili studentima ne prenosi samo znanje i nastavne sadržaje već im usađuje životne vrijednosti i u njih utiskuje dio sebe koji oni nose sa sobom u svijet. Sa sigurnošću mogu reći kako je Giorgio Surian, moj petogodišnji profesor s Muzičke akademije, ali i cjeloživotni učitelj, ostavio velik trag ne samo u mom glazbenom obrazovanju nego i u mom životu. Veliki glazbenik, veliki pjevač svjetske karijere, izvrstan profesor, a ponajprije izuzetan čovjek. Velika je čast zvati ga profesorom, a još veća dijeliti s njime pozornicu.
Dragi profesore, iskrene čestitke povodom dodjele Nagrade hrvatskog glumišta za svekoliko umjetničko djelovanje u području opere. Nagrada zaista ide u najbolje ruke.”
Ivan Šimatović

“Želim uputiti iskrene čestitke nacionalnom prvaku Giorgiu Surianu za osvojenu Nagradu hrvatskog glumišta za životno djelo za operu. Imao sam prilike surađivati s njime u nekoliko projekata i uvijek mi je bila čast. Osoba je to koja uvijek nosi osmijeh na licu, te koja je uvijek pomagala i pomaže onima oko sebe pokojom lijepom riječju i dobrim savjetom.
Na svemu tome mu zahvaljujem i još jednom čestitam na zasluženoj nagradi.”
Dario Bercich

“Iskrene čestitke našemu vokalnom velikanu!!! Mnohaja lita!!!”
Olga Kaminska