Dramatično i mistično remek-djelo: “Pikova dama” 15. i 17. lipnja

13. lipnja 2023.

Premijera opere Petra Iljiča Čajkovskog „Pikova dama“ pod ravnanjem maestra Valentina Egela i u režiji Christiana Romanowskog i Dunje Vejzović, umjetničke voditeljice projekta, na programu je u četvrtak 15. lipnja, dok je repriza predstave u subotu 17. lipnja.

„…Ili se jako varam, ili je “Pikova dama” zaista remek-djelo…”, pisao je Petar Iljič Čajkovski velikom knezu Konstantinu Konstantinoviču. A vrijeme je pokazalo da je bio u pravu i da je ova opera doista vrhunac opernoga stvaralaštva slavnoga skladatelja. „Pikova dama“ uvrštena je među 50 najpopularnijih opera na svijetu. Emotivna napetost ključnih scena oduvijek je ponovno osvajala publiku, kako skladateljeve suvremenike, tako i gledatelje našega doba. Slojevito glazbeno djelo koje sadrži brojne komponente, poput mistike, dramatične radnje, psihologije likova i njihovih odnosa, ali i povijesnih činjenica kao što je, primjerice, grofičina kuća nasuprot koje je preminuo P. I. Čajkovski.

Nakon više od četrdesetogodišnje stanke, napokon, imamo prigodu ponovno doživjeti „Pikovu damu“ u Rijeci, 15. i 17. lipnja. Očekuje vas vrhunska podjela uloga: operna diva Dunja Vejzović u ulozi Stare grofice, Ivan Momirov kao Herman, Agnes Thorsteins i Marianna Martirosyan u alternaciji u ulozi Lize, Luka Ortar kao grof Tomski, Robert Kolar odnosno Davor Nekjak u alternaciji kao Knez Jelecki, Bože Jurić Pešić i Marko Fortunato u alternaciji u ulozi Čekalinskog, Dario Dugandžić kao Surin. Dođite i uživajte!

Foto & Video galerija
 

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj