DRUGA OPERA PUCCINI TRILOGIJE: “TOSCA” PUNA IZNENAĐENJA

8. studenoga 2019.

Nakon hvaljene premijerne izvedbe Puccinijeve “Madame Butterfly”, druga opera Puccini trilogije stiže na “Zajčevu” pozornicu.

Premijera “Tosce” u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića zakazana je za subotu, 9. studenog u 19 sati.

Nakon lirske i melodramatične Butterfly, riječku će scenu zatresti uzbuđenje opernog trilera o temperamentnoj divi Floriji Tosci. Političke intrige, bijeg i potjera, ljubomora, izdaja, fatalna požuda, nemoralna ponuda, ali iznad svega ipak vjera u umjetnost, ljubav  i – slobodu, u napetoj, intenzivnoj priči koja se događa u manje od 24 sata.

Brutalnom pričom o pjevačici Floriji Tosci, koju će pjevati Kristina Kolar, njezinu ljubavniku, slikaru Mariu Cavaradossiju, kojeg će utjeloviti gostujući tenor Domagoj Dorotić, i debitirati u riječkom HNK, te barunu Scarpiji, u interpretaciji Giorgia Suriana, dirigirat će Kalle Kuusava, koji uskoro preuzima i ravnateljsku palicu riječke Opere.

Režija Marina Blaževića opernoj publici već nagoviješta – iznenađenje. Osim u Puccinijevoj glazbi, ispunjenoj dramatičnim iznenađenjima, istih neće nedostajati niti u dramaturgiji i režiji ove opere.

Možete li zamisliti operu u tri čina, od kojih je svaki režiran u drugačijoj estetici?

No, nećemo još previše otkrivati…

Foto & Video galerija