Serena Ferraiuolo, Bože Jurić Pešić, Anamarija Knego, Maida Hundeling, Dubravka Šeparović Mušović, Luka Ortar, Ana Marija Brđanović, Stefano Maria Iagulli, Riječki operni zbor

“Elektra” ponovno oduševila publiku!

30. siječnja 2024.

„Bilo je perfektno“, zaokružio je Neven Smokrović prvu izvedbu obnovljene „Elektra“ u ispunjenom Kazalištu čije su ovacije trajale dugo u noć. Straussova opera pod dirigentskom palicom Myrona Michailidisa i u režiji Marina Blaževića iznova je razotkrila sve nijanse i osjećaje Sofoklove tragedije predvođene Elektrom koju je ponovno utjelovila fascinantna Maida Hundeling.

„Bilo je odlično! Preporučio bih ju svima, posebice studentima. Nemamo priliku svjedočiti takvoj simbiozi glazbe i glume na pozornici. To je nešto što ne možete doživjeti svaki dan“, otkrio nam je Ivan Topolovčan. Uz Elektru, ponovno je kao Klitemnestra oduševila Dubravka Šeparović Mušović. Međutim, publika je imala prilike svjedočiti i uspješnim debijima u Straussovoj operi. Elektrinu sestru i suprotnost, Krizotemis, impresivno je donijela prvakinja Kazališta Anamarija Knego. Nakon što je otvorila opernu sezonu kao prva hrvatska Anna Bolena, pjevačici je ovo bio drugi debi. Njezinog brata i osvetnika Oresta utjelovio je Luka Ortar, dok je ljubavnik i vladar Egist po prvi put bio Bože Jurić Pešić. Svoje debije kao Prva i Peta sluškinja upisale su i Gabrijela Deglin te Stefany Findrik.

„Zbilja je bila fenomenalna. Imala je dozu brutalnosti, savršene dramatske tajminge i prijelaze. Ujedno, sve glumačke izvedbe su bile odlične!“ pohvalio je „Elektru“ Marin Jurčić kojemu je ovo bila prva opera u životu. Velike riječi došle su nam i iz susjedstva, točnije, iz Društva ljubiteljev baletne in operne umetnosti iz Ljubljane:

„Bili smo juče na predstavi i bilo je veličanstveno – najbolja »Elektra« koju sam gledao u životu i jedna od najboljih predstava u proteklih 50 godina druženja s operom i to ne samo zbog mojeg naročitog afiniteta do stvaralačkog opusa Richarda Straussa. Ta predstava svakako mora doći u Ljubljanu“, kazao je predsjednik društva Rastko Rafael Kozlevčar.

Nakon što nam se nakon gotovo pet godina vratila u Kazalište, ne planiramo ju izgubiti već nakon prve izvedbe. Ovoj glazbenoj tragediji imate priliku svjedočiti još jednom u veljači, točnije, 9.02. u petak u 19,00 sati.

Foto & Video galerija
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj