Edi Ćelić, Aleksandra Ana Buković, Natalija Manojlović Varga, Deni Sanković, Andreja Brozović Adžić-Kapitanović, Jelena Lopatić

Gamad kakvu još niste vidjeli

10. svibnja 2024.

„Sada bih se najradije kretala poput njih po gradu“, kazala je Marta Hauser i uhvatila samu srž oduševljenja publike po završetku premijere „Gamadi“. Cabaret noir po motivima Janka Polića Kamova i Slavka Gruma u koprodukciji s Plesnim teatrom Ljubljana izazvao je gromoglasan aplauz po završetku istrage koju su nam na pozornicu donijeli Edi Ćelić, Deni Sanković, Andreja Brozović Adžić-Kapitanović i Jelena Lopatić.

„Gledajući iz perspektive plesa mogu reći da je predstava bila prekrasna. Sviđa mi se što različite umjetničke grane unutar Kazališta prihvaćaju drugačije pristupe umjetnosti što je, mislim, danas i nužno. Ako tome pristupite kao što je „Gamad“ danas, stručno i sigurno, imat ćete velika djela. Ovo je bilo impresivno jer ne očekujete od dramskih glumaca da se tako specifično kreću toliko dugo vremena. „Gamad“ je bila odlična i pokazala je da svi trebamo biti otvoreni svemu“, objasnio je prvak Kazališta Michele Pastorini.

Režiju i koreografiju ove plesno-kazališne predstave potpisuje autorica Natalija Manojlović Varga. Uz nju, autorski tim redom čine dramaturginja Sara Stanić, scenografkinja Ana Rahela Klopčič, kostimografkinja Aleksandra Ana Buković, skladatelj Gordan Tudor, oblikovatelj svjetla Janko Oven te asistentica koreografkinje Alja Lacković.

„Dosad nisam bio na ovakvoj predstavi. Bilo je odlično, a najviše mi se svidjelo kako je ukomponirana scenografija s plesom. Neki pokreti su bili nevjerojatni“, rekao je Teo Marmilić.

„Gamad“ ima još samo tri izvedbe idućeg tjedna: 13., 14. i 15.5. u 19.30 u Exportdrvu. Ako se pitate što se krije iza oduševljenja premijerne publike, znate gdje pronaći odgovor. Vidimo se.

Foto & Video galerija