Maria Matarranz de las Heras, Laura Orlić, Mio Sumiyama, Nadav Zelner, Soyoka Iwata, Noa Gabriel Siluvangi, Eran Atzmon, Maor Zabar, Ali Tabbouch, Dalibor Fugošić, Valentin Chou, Thomas Krähenbühl, Alejandro Polo, Janne Boere, Álvaro Olmedo, Federico Rubisse

Grand finale ispraćeno ovacijama: “Nešto dosad nedoživljeno”

16. travnja 2024.

Riječki baletni ansambl pružio je publici “Zajca” iskustvo koje će sigurno još dugo prepričavati. Plesni spektakl koreografa Nadava Zelnera „Grand finale“ na pozornicu je donio generacijsku priču o potrazi za domom, punu emocija i naglih zaokreta što je publika prepoznala i nagradila ovacijama.

„Ovo je bilo nešto dosad nedoživljeno. Od koreografije do izvedbe i toliko personaliziranih trenutaka, pamtit ću ovo za cijeli život“, kazala nam je jednom dahu Milica Lulić. U „Grand finalu“ su sudjelovali Thomas Krähenbühl, Federico Rubisse, Valentin Chou, Ali Tabbouch, Alejandro Polo, Álvaro Olmedo, Laura Orlić, Mio Sumiyama, Janne Boere, Noa Gabriel Siluvangi, Soyoka Iwata i Maria Matarranz de las Heras. Kostimografiju je potpisao Maor Zabor, scenografiju Eran Atzmon, svjetlo je oblikovao Dalibor Fugošić, dok je zvuk oblikovao Matan On-Yameh.

„Jako mi se svidjelo, za mene 10/10“, rekla je Lajla Ćugur, dok je Mateja Brnčić kazala kako je „bilo jako energično i u nekim trenucima sam htjela biti na pozornici s njima; najbolje mi je bilo u trenucima kada su se spuštali među užad s pozornice.“

Želju i osjećaj da uđete i osjetite „Grand finale“ Nadava Zelnera imat ćete priliku iskusiti već sljedeći tjedan kada vas iščekuje pet izvedbi plesnog spektakla, od utorka do subote, 23. do 27. travnja. Ako vam je travanjski raspored ispunjen, „Grand finale“ ima i dvije izvedbe u svibnju, 4. i 6.5.

Foto & Video galerija
 
Generalni pokrovitelj Baleta

          Menora-pozitiv-negativ