IMAMO SEDAM NOMINACIJA ZA NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA! A NOMINIRANI SU…

12. studenoga 2021.

Nakon velikih nagrada koje su ove godine dobile naše predstave –„Kralj Edip“ Nagradu „Judita“ na Splitskom ljetu te Grand prix i Nagradu publike na Međunarodnom „Zlatnom lavu“ u Umagu, „Adriatico“ Nagradu za kolektivnu glumačku igru na Malom Maruliću, a „Tristan i Izolda“ Diplomu „Milka Trnina“- jučer je do nas stigla i vijest o čak sedam nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta.

Predstava „Tristan i Izolda” Richarda Wagnera pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i u režiji Anne Bogart nominirana je za najbolju predstavu u kategoriji opere. Ivana Srbljan je za ulogu Brangäne u ovoj operi nominirana za najbolju žensku, a Robert Kolar za ulogu Kurwenala za najbolju mušku opernu ulogu. Podsjetimo samo da je predstava „Tristan i Izolda“ ansamblu naše Opere ove godine već donijela prestižnu Diplomu „Milka Trnina“ Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

U kategoriji baleta, “Posvećenje proljeća” na glazbu Igora Stravinskog u koreografiji Maše Kolar nominirano je za najbolju predstavu u cjelini. „Posvećenje proljeća“ donijelo je i Maši Kolar nominaciju za najbolje koreografsko ostvarenje, a Kseniji Krutovoj pak za završni ritualni solo nominaciju za najbolju žensku ulogu.

Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji baleta nominirana je Tea Rušin za ulogu u predstavi “Čipka” na glazbu Tene Novak Vincek u koreografiji Maše Kolar.

Svakako valja naglasiti da su riječke operne i baletne predstave već treći put za redom nominirane za najbolje predstave u cjelini u svojim kategorijama.

Iako ne za ostvarenja u produkcijama „Zajca“, nominirane su još dvije naše umjetnice: nacionalna operna prvakinja Kristina Kolar za ulogu Santuzze u operi „Cavalleria rusticana“ u produkciji HNK-a u Splitu za Splitsko ljeto te kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović za kostimografiju u baletu „Ponos i predrasude“ zagrebačkog HNK-a.

Čestitamo svim nominiranima!

A vas pozivamo da „Posvećenje proljeća“, uz „Patetičnu“, svakako pogledate u utorak 16. studenog na pozornici riječkog HNK. Večeras će ih gledati publika u Đakovu.

Operu „Tristan i Izolda“ moći ćete ponovno vidjeti u lipnju, a u vrhunske domete naše Opere možete se uvjeriti već ovog mjeseca na izvedbama, prvi put u Rijeci, Mozartove „Čarobne frule“ 24. i 27. studenog.

Foto & Video galerija
 
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico