LJETNA VEČER UZ OPERNE VRHUNCE: NITKO NIJE SPAVAO

24. srpnja 2020.

Samo nekoliko koraka od Korza, na Trgu Riječke rezolucije održan je koncert “Nessun dorma” za koji se tražila ulaznica više. Ugodnu ljetnu večer pred rasprodanim gledalištem, ispunile su najpoznatije melodije iz opera Verdija, Mozarta, Donizettija, Saint-Saënsa, Puccinija, Mascagnija, a interpretirala ih je solistička krema riječke Opere, uz Riječki operni zbor i Riječki simfonijski orkestar, a sve vođeno dirigentskom rukom Beatrice Venezi.

Naslovnu skladbu “Nessun dorma” ovoga puta publika je čula u izvedbi dvojice tenora, Aljaža Farasina i Domagoja Dorotića. Publika nije mogla suzdržati emocije i pljesak koji se prolomio Trgom u trenutku vrhunca skladbe uz koju sve građane Rijeke veže posebno sjećanje na nogometni uspjeh.

 

Što su gledateljice i gledatelji komentirali odmah po završetku koncerta, pročitajte u nastavku:

“Solistice za svjetske scene”,

“Puna iskrene miline je izvedba Anamarije Knego i Aljaža Farasina. I inače se na interpretacije njih dvoje uvijek “rastopim”,

“Krasna večer uz poznate melodije”,

“Nismo iz Rijeke, solistice i solisti nisu nam poznati, ali oduševljeni smo svime– koncertom i atmosferom”,

“Zbor je vrhunski. Kada pjevaju Verdija, najsigurniji su. Zvuče odlično. Sjajan koncert”,

“Željni smo ovakvih koncerata, baš smo uživali. Zaista nema ljepšeg nego kad slušate uživo ovakav koncert u središtu Europske prijestolnice kulture. Vrhunski doživljaj. Divan je osjećaj kada je pred vama orkestar, zbor i solisti, zapuhne vas vjetrić, iznad vas prelijeću galebovi, čujete zvuk grada, jednostavno ništa vam ne smeta uz takve izvođače… poseban doživljaj!”,

“Odlično! Dirigentica je lijepo komunicirala s orkestrom, zborom i solistima, a još k tome je i prekrasna žena”,

“Bilo je predivno. Lokacija izvrsna”.

 

Ne spava se ni u subotu kada slijedi drugi koncert s ponešto drugačijim programom! “Nessun dorma 2” na istom mjestu u isto vrijeme s istim izvođačima 25. srpnja! Ostalo je svega nekoliko ulaznica jer naknadno je zbog velikog interesa publike dodano još nekoliko stolica. Na drugom koncertu moći će se čuti arije i dueti koji će najaviti nove naslove na opernom repertoaru sljedeće sezone, Verdijeve “Aidu” i “Don Carla” te Puccinijevu “Turandot”.

Subotnjem koncertu prethodi predstavljanje međunarodnog izdanja CD-a “Nikola Šubić Zrinjski” u izvedbi Opere HNK Ivana pl. Zajca na Trgu Riječke rezolucije u 19. 30 sati na kojemu će sudjelovati povjesničarka glazbe i glazbena kritičarka Bosiljka Perić Kempf, te dirigent i solisti čija je izvedba i zabilježena na CD-u: Ville Matvejeff, Kristina Kolar, Robert Kolar, Anamarija Knego i Aljaž Farasin.

 

Foto & Video galerija

 

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra