MOZARTOV REQUIEM NAJBOLJI KONCERT, A NJEGOVA OPERA „ČAROBNA FRULA“ NAJBOLJA PREDSTAVA PROTEKLE SEZONE!

24. rujna 2022.

Nakon večerašnjeg su se koncerta ponovno dodjeljivale nagrade publike za najbolja ostvarenja prošle sezone i to u tri kategorije. Ukratko, naše su posjetiteljice i posjetitelji svojim glasovima odlučili da je izvedba Mozartova Requiema bila najbolji koncert. A onda još jednom Mozart i njegova „Čarobna frula“ kao najbolja premijerna predstava u cjelokupnoj produkciji „Zajca“ prošle sezone. Čak je i treća dodijeljena nagrada imala veze s Mozartom, dobila ju je mlada sopranistica Darija Auguštan za ulogu u „Čarobnoj fruli“.

Podsjetimo, izvedbom Mozartova Requiema, ovjenčanom Nagradom “Lovro pl. Matačić“ za najbolji koncert u sezoni 2021./2022., dirigirao je maestro Phillipp von Steinaecker, a sudjelovali su solistice i solisti: sopranistica Marija Kuhar Šoša, mezzosopranistica Ivana Srbljan, tenor Domagoj Dorotić i bas Slavko Sekulić te Riječki simfonijski orkestar i Riječki operni zbor.

Najbolja predstava prošle sezone, Mozartova opera „Čarobna frula“, dobitnica Nagrade „Đuro Rošić“, izvedena je pod dirigentskim vodstvom maestra Valentina Egela i u režiji Renate Carole Gatice. Solisticama „Čarobne frule“ nagradu je uručio posebni gost Miroslav „Ćiro“ Blažević, a redateljica Renata Carola Gatica riječkoj je publici zahvalila putem videa iz rodne Argentine.

Darija Auguštan svoju je video zahvalu poslala iz dalekog Omana gdje nastupa u „Traviati“. U riječkoj je „Čarobnoj fruli“ nastupila u ulozi Pamine koja joj je donijela Nagradu publike „Sarah Bernhardt“ za najbolje ostvarenje gostujuće umjetnice u protekloj sezoni.

Čestitamo!

Publici zahvaljujemo na glasovima i najavljujemo da će Mozarta moći ponovno slušati 29. listopada kada je na programu simfonijski koncert – Samo Mozart.

Foto & Video galerija
 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Medijski pokrovitelj / Partner mediatico