MUSORGSKI, PROKOFJEV, ČAJKOVSKI: ČAK DVA KONCERTA REMEK-DJELA RUSKE KLASIKE

26. studenoga 2020.

Riječki simfonijski orkestar, pod ravnanjem našeg glavnog gosta dirigenta, nagrađivanog njemačkog maestra Philippa Von Steinaeckera, izvest će čak dva dana za redom, u četvrtak 26. i u petak 27. studenog s početkom u 19,30 sati, koncert “Musorgski, Prokofjev, Čajkovski”. Riječka je publika već imala priliku upoznati maestra Von Steinaeckera kada su pod njegovim dirigentskim vodstvom izvedeni nezaboravni Mozartov Requiem, simfonijski koncert „Wagner, Grieg, Brahms“ te najbolji koncert prošle sezone prema odluci publike Mahlerova Druga simfonija – „Uskrsnuće“ koji je dobio nagradu „Lovro pl. Matačić“. Solistički će nastupiti također dobitnica ovogodišnje nagrade publike, prvakinja Kazališta Anamarija Knego, sopranistica koja je dobila Nagradu publike „Štefanija Lenković“ za uloge Cio-Cio-San u predstavi “Madama Butterfly” i Kleopatre u predstavi „Julije Cezar u Egiptu-iznova“.

Na programu koncerta očekuju vas remek-djela ruske klasične glazbe. Prvi dio koncerta započinje preludijem „Zora nad rijekom Moskvom” za narodnu glazbenu dramu „Hovanščina” Modesta Petroviča Musorgskog (1839. – 1881.). Potom ćete čuti Tatjanin prizor s pismom iz 1. čina iz opere “Evgenij Onjegin” Petra Iljiča Čajkovskog (1840. – 1893.)u izvedbi Anamarije Knego te Marš iz opere “Zaljubljen u tri naranče” Sergeja Sergejeviča Prokofjeva (1891.-1953.) U drugom dijelu koncerta na programu je Šesta simfonija Petra Iljiča Čajkovskog „Patetična“. Posljednja simfonija skladatelja u koju je autor unio “čitavu svoju dušu”.

Sretnici koji će doći u petak, odmah po završetku izvedbe svjedočit će dodjeli nagrada publike za najbolja ostvarenja u Operi, kao i za najbolji koncert.

 

Foto & Video galerija

 

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra