OPERNA PREMIJERA, SIMFONIJSKI KONCERT, POPULARNA GOSTOVANJA I REPRIZE – SIJEČANJSKI PROGRAMI U PRODAJI!

20. prosinca 2022.

Nova 2023. godina donosi novosti i u kazališni program. U siječnju vas očekuju dvije premijere, koncert Riječkoga simfonijskog orkestra, dva popularna gostovanja i, naravno, omiljeni reprizni naslovi. Ulaznice za siječanjske programe upravo su krenule u prodaju!

Ljubiteljice i ljubitelji opernog programa gledat će i slušati spoj dviju najpopularnijih verističkih jednočinki koje se tradicionalno izvode u paru, „Cavalleria rusticana“ Pietra Mascagnija i „Pagliacci“ Ruggera Leoncavalla koje su na programu 25. siječnja. Obje su opere u režiji Dražena Siriščevića, a dirigirat će maestro Matteo Salvemini. Operu „Cavalleria rusticana“ riječka je publika već stigla zavoljeti, a „Pagliacci“ će tek doživjeti svoju premijeru. Dvije operne priče o opsesivnoj ljubavi i ljubomori koje rastu do eksplozivnih emocija i izljeva strasti.

Simfonijski koncert „Schumann, Šostakovič“ poslušajte 21. siječnja. Riječkim simfonijskim orkestrom ravnat će maestro Myron Michailidis, a na programu su Četvrta simfonija u d-molu, poznata kao „Clarina simfonija“, najoriginalnije i najinventivnije Schumannovo djelo te Peta simfonija Šostakoviča koju je autor skladao u rizičnom ozračju ne samo po karijeru nego i po život.

Predstava „Otočka terca“, prema tekstu „Sjecišta“ Beatrice Kurbel u adaptaciji Ane Vilenice i režiji Ivana Vanje Alača, gostuje u našem Kazalištu 24. siječnja. Riječ je o popularnoj predstavi u produkciji Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog u kojoj glume tri sjajne glumice Branka Petrić Fehmiu, Olivera Baljak i Ana Vilenica.

Još jedno gostovanje, ovaj put u sklopu Konzorcija hrvatskih narodnih kazališta, je „Buba u uhu“ Georgesa Feydeaua redateljice Snežane Tiršić u produkciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu. Ovosezonski varaždinski hit koji nestrpljivo čekamo 31. siječnja.

Ako ste propustili neke od naših najprodavanijih naslova, imate priliku pogledati ih u siječnju. Predstava „Na Tri kralja ili kako hoćete“ na programu je 7. (po popularnim cijenama!) i 13. siječnja. „Amarcord“ će se ponovno igrati 27. i 28. siječnja.

Kao dio projekta Za(voli)kazalište pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije za mladu smo publiku pripremili predstavu „Enrico IV“ / „Henrik IV.“ 17. siječnja te edukacijski koncert Zbora Opere „Otvorite magičnu glazbenu kutiju“ 19. siječnja u 12 sati. Edukacijski koncert u slobodnoj prodaji na programu je 19. siječnja u 19,30 sati. Za djecu i mlade, naravno, preporučujemo i „Maloga princa“ 24. siječnja.

Uskoro ćemo više otkriti i o novoj premijeri Hrvatske drame „Yerma“ u prostoru Exportdrva!

Odaberite izvedbu po svom ukusu i vidimo se u Kazalištu i u novoj 2023. godini!

 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj