Edukacijski koncert_vizual

Pogledajte što sve studeni donosi na kazališni program! U tijeku je prodaja ulaznica

20. listopada 2023.

Što je na kazališnome programu u studenome? Pogledajte, pripremili smo kratki pregled naslova, a prodaja ulaznica je u tijeku!

Uz malo autoironije i puno smijeha moći ćete upoznati jednu od najsloženijih regija “Lijepe Naše”. Jezik, običaji, tradicija i glazba Istre… u predstavi „Dall’Istria… con amor!“ / „Iz Istre… s ljubavlju!“ Drage Orlića i redateljice Petre Blašković premijerno 11. i reprizno 13. studenoga.

Osjetite duh Božića na premijeri predstave „Božićna priča“ Charlesa Dickensa u režiji Renate Carole Gatica 28. studenoga. „Božićnu priču” želimo pokloniti našoj najmlađoj publici kao svojevrsnog “dramskog Orašara”!

Za našu malu i mladu publiku šef dirigent, maestro Valentin Egel s glazbenicama i glazbenicima Riječkoga simfonijskog orkestra priprema i edukacijske koncerte koji su na repertoaru 2., 3., 14. i 20. studenoga.

Pjesme Richarda Wagnera i Richarda Straussa u izvedbi sjajne sopranistice Maide Hundeling uz klavirsku pratnju Valentina Egela obavezno poslušajte 16. studenoga na komornome koncertu „Večer lieda: Wagner & Strauss“.

Najbolju predstavu Hrvatske drame prema glasovima publike, „Enigmatske varijacije“ Éric-Emmanuela Schmitta u režiji Neve Rošić ne propustite 2. studenoga. A ljubiteljice i ljubitelji dobre komedije sigurno će se obradovati jer je na programu ponovno Nušićeva „Gospođa ministarka“ redateljice Tatjane Mandić Rigonat s Oliverom Baljak u naslovnoj ulozi 7. studenoga.

Gostovanje predstave Istarskoga narodnog kazališta – Gradskoga kazališta Pula, prema tekstu nobelovca Jona Fossea, „Majka i dijete“ redatelja Matije Ferlina na našem je repertoaru 5. studenoga.

Ljubiteljice i ljubitelji opere imaju prigodu doživjeti Donizettijevu „Annu Bolenu“ pod vodstvom Zorana Juranića i u režiji Diane Haller 17. studenoga.

Reprizne izvedbe predstave „Sad i nikad više“ su na programu 3., 4., 23., 24., 25. studenoga. Baletni je to diptih što ga čine „Adam i Eva“ u koreografiji Maše Kolar i „Za nikad“ koreografa Jeroena Verbruggena.

 

Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Generalni pokrovitelj Baleta

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj