ALL THE GOOD / SVE ŠTO JE DOBRO
Jan Lauwers

RIJEKA 2020 - EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE
Redatelj:

Riječka premijera: 3. ožujka 2020./ Repriza: 4. ožujka 2020.

NEEDCOMPANY FESTIVAL od 29. veljače do 6. ožujka

Suradnja, koprodukcija i koprezentacija: Needcompany, HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture, Ruhrtriennale, Festival Reims Scènes d’Europe, Concertgebouw Brugge, La Colline Paris, Zürcher Theater Spektakel, Teatro Central de Sevilla, Kaaitheater Brussel, Toneelhuis Antwerpen, Malta festival Poznań, Festival Theaterformen Hannover/Braunschweig, NTGent

Jan Lauwers se 2014. susreo s vojnikom izraelske elitne jedinice, ratnim veteranom Elikom Nivom koji je nakon teške nesreće i duge rehabilitacije postao profesionalni plesač. Dugo su raspravljali o njegovim vojnim operacijama te plesačkom razvoju u sigurnom subvencioniranom svijetu izvedbenih umjetnosti u Njemačkoj. Tijekom tih razgovora eksplodirale su bombe u belgijskoj zračnoj luci Zaventem i metrou Maalbeek. „Sve što je dobro” priča je s dvostrukom autobiografskom pozadinom: s jedne je strane Elikov život, a s druge su Jan Lauwers s Grace Ellen Barkey i djecom u svojoj kući, stara pekara i radno mjesto u zloglasnoj četvrti Molenbeek. „Sve što je dobro” govori i o mladoj djevojci Romy uvjerenoj da je svijet dobar. Tijekom putovanja Kinom, dok povraća u uličici nakon što je probala zmijsku krv, upoznaje vojnika Elika. Taj susret mijenja njezin život.
„Sve što je dobro” priča je o gubitku i nadi. To je ljubavna priča u vrijeme kada Europa žrtvuje vrijednosti, a velika grupa ljudi podliježe mržnji i netoleranciji. To je priča o obitelji umjetnika u svakodnevnim brigama i sveprisutnoj smrti, koja se podjednako nemilosrdno nameće i u izolaciji njihovog doma koliko i u vanjskom svijetu.

Ulaznice dostupne na web shopu www.rijeka2020.eu