Riječko kazalište mladih „Kamov” nastavljamo graditi i razvijati na dvije razine: redovni program dramskog studija i jak dječji repertoar. Nastavit ćemo povezivati i ispreplitati postojeće programe za djecu i mlade svih drugih kazališnih grana (Opere, Baleta, Hrvatske i Talijanske drame), ali i razvijati samostalne predstave. Polaznike ćemo tijekom školske godine podučiti brojnim kazališnim temama i kazališnoj tradiciji naših prostora, radit ćemo na dramskim situacijama i karakterima, improvizacijama, Forum teatru, scenama iz različitih dramskih tekstova, te dati osnove iz područja glume, pjevanja i scenskog pokreta, što će u konačnici rezultirati završnom kazališnom produkcijom na kraju sezone.

Polaznici će imati priliku ponovno zaigrati u predstavi „Baj(k)e nisu krive“, završnoj produkciji prošle sezone, ali i sudjelovati u novoj produkciji „Mali princ“, bezvremenskoj priči o prihvaćanju odgovornosti i potrazi za smislom. „Mali princ“, ta alegorija o odrastanju, idealan je vodič za djecu i mlade kroz prve dvojbe, strahove i životne gubitke. „Kamov” se trudi biti upravo to – platforma za razvoj slobodnog, kreativnog i kritičkog izražavanja, ali i mjesto na kojem djeca i mladi uče razumijevati, prihvaćati pa i mijenjati svijet oko sebe.

I ove nas sezone očekuju redovne dramske radionice u prostoru Delte 5, zatim kazališne predstave, putovanja, gostovanja i brojne druge aktivnosti. Planirane su suradnje s brojnim organizacijama i ustanovama koje djeluju u području odgoja i obrazovanja, ali i projekti kojima ćemo kazalište za djecu i s djecom povezivati s drugim medijima i umjetnostima; od radio-drame do rada na filmu. Na taj način Riječko kazalište mladih „Kamov” ove sezone neće biti samo dramski studio već i generator manjih, dodatnih kazališnih projekata za djecu i mlade, koji pomažu odgajati novu, aktivnu publiku, onu koja će voljeti i promišljati kazalište.

Nikolina Hrga,

voditeljica Riječkog kazališta mladih „Kamov”

Antoine de Saint Exupéry
Antoine de Saint Exupéry, Ivana Đula