POLUFINALE
Međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača "Zinka Milanov"


16.7.2018. / 15:00 - 22:00

Natjecanje je posvećeno jednoj od najvećih sopranistica 20. stoljeća, Zinki Kunc, u svijetu opere poznatijoj kao Zinka Milanov.

Mladi operni pjevači i pjevačice iz cijeloga svijeta po treći put dolaze u Rijeku na Međunarodno natjecanje „Zinka Milanov”!
Natjecanje se održava od 12. do 18. srpnja 2018. u HNK Ivana pl. Zajca. Publika će i ove godine moći pratiti Natjecanje po etapama: prvi krug, polufinale i finale. Pred publikom i žirijem istaknutih ličnosti opernoga svijeta oko 100 kandidata između 21 i 35 godina, sa svih strana svijeta, izvodit će najpoznatije arije i dati najbolje od sebe. Natjecatelje će prema tehničkoj spremnosti, muzikalnosti, kvaliteti glasa i umjetničkoj osobnosti ocjenjivati međunarodni žiri: Marjana Lipovšek, Silvana Sintow-Behrens, Fabrizio Melano, Rosemary Joshua, Mariano Horak, Brenda Hurley, Ville Matvejeff, Marin Blažević te Vlatka Oršanić. Finaliste očekuje nastup uz orkestar riječke Opere i dirigenta Marca Boemija na Gala koncertu, a najbolji od njih dobit će i novčane nagrade te angažmane u produkcijama Opere HNK Ivana pl. Zajca.
Nemojte propustiti ako volite pjevačka natjecanja!