Prvakinja Kazališta Michaela Selinger ponovno u ulozi zavodnice!

29. travnja 2023.

Mezzosopranistice Michaele Selinger, prvakinje našega kazališta s impresivnom međunarodnom karijerom, zasigurno se sjećate po ulozi fatalne ljepotice Carmen, a sada ponovno tumači prekrasnu zavodnicu; ovoga puta pjeva ulogu španjolske dvorjanke, vrckave princeze Eboli u operi „Don Carlo“ Giuseppea Verdija. Ako ste propustili sinoćnju izvedbu opere, nastup sjajne Michaele Selinger možete doživjeti u utorak 2. svibnja s početkom u 19 sati.

Austrijsku pjevačicu Michaelu Selinger riječka je publika zavoljela još po ulozi Sesta u Händelovoj operi „Julije Cezar u Egiptu“, a potom i po brojnim drugim ulogama na sceni „Zajca“. Osim naslovne uloge u Bizetovoj „Carmen“, Michaela Selinger i publiku i kritiku oduševila je interpretacijom Colombine u Busonijevom „Arlecchinu“, Emilije u Verdijevom „Otellu“, kao i svojim brojnim solističkim nastupima na simfonijskim koncertima.

Plemenita ljepotica i zavodnica Eboli utjelovljuje Verdijem razrađen sukob između ljudskih negativnih i pozitivnih osobina, od ljubomore i osvete do kajanja i poniznosti. Psihološku promjenu lika Eboli, stvarni povijesni prototip (1540. –1592.) koji je bio inspiracija mnogim umjetnicima, pa i velikom skladatelju Giuseppeu Verdiju, pratimo u poznatim arijama i duetima.

Foto & Video galerija
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj