PRVAKINJA OPERE IVANA SRBLJAN NASTUPIT ĆE NA KONCERTIMA “NESSUN DORMA”

22. srpnja 2020.

Operna prvakinja Ivana Srbljan, mezzosopranistica koja plijeni i muzikalnošću i glumačkim umijećem te podjednako osvaja i publiku i kritiku, nastupit će na koncertima opernih arija i dueta “Nessun dorma 1” i “Nessun dorma 2” na Trgu Riječke rezolucije 23. i 25. srpnja s početkom u 21 sat (u slučaju kiše bit će održani u zgradi “Zajca”).

Ove sezone Ivanu Srbljan mogli ste vidjeti i čuti kao strastvenu Carmen u istoimenoj Bizetovoj operi u režiji i dramaturgiji Marina Blaževića, potom u ulozi odane Brangäne u operi “Tristan i Izolda” Richarda Wagnera u režiji Anne Bogart, te u ulozi Orfeja u dramskoj predstavi “Vježbanje života – drugi put / Esercitazione alla vita – seconda volta” pod redateljskim vodstvom Marina Blaževića.

Na koncertima “Nessun dorma” Ivana Srbljan pjevat će u sceni Amneris i Ramfisa “Ohimè! Morir mi sento” iz 4. čina Verdijeve opere “Aida”.

Osim toga na prvom koncertu “Nessun dorma” nastupit će i u finalu “Aide”. A potom će će pjevati recitativ i ariju Dalile “Samson, recherchant ma presence… Amour, viens aider ma faiblesse”iz 2. čina opere “Samson et Dalila” Camillea Saint-Saënsa.

Na drugom koncertu publika će pak čuti ariju Dalile “Mon coeur s’ouvre a ta voix “.

 

Foto & Video galerija

 

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra