PRVI UDARALJKAŠKI KONCERT U POVIJESTI RIJEKE!

3. lipnja 2022.

Percussion team HNK i njihovi gosti pripremaju nešto zaista posebno – prvi udaraljkaški koncert u povijesti našega grada koji će se održati u nedjelju 5. lipnja s početkom u 19,30 sati! Svjedočit ćete stvaranju nove glazbe i neuobičajenim načinima glazbenoga izražavanja poput električnih efekata. Kombinacija elektronike i, naravno, udaraljki koje su nit vodilja, izvodit će se na više od 30 instrumenata!

A na programu koncerta je i nova skladba odnosno njezina praizvedba.

Članovi Riječkoga simfonijskog orkestra Pedro Rosenthal Campuzano i Samuel Baldi na udaraljkama te Antonio Ceravolo na timpanima čine Percussion team HNK. Njihovi su gosti Anita Primorac na udaraljkama, Petar Kovačić i Golnar Mohajeri na violončelima i Osman Eyublu na violini.

Posebno nam je drago što će na koncertu nastupiti učenice i učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova – udaraljkaši Massimo Balczo, Saša Miljanović, Šimun Tićak i Giulian Magagnino te komorni ansambl „Sinkopa“ što ga je osnovala profesorica Anita Primorac. Učenice i učenici Glazbene škole zapaženo nastupaju na školskim, gradskim i županijskim kulturno-umjetničkim prigodama, gostuju diljem Hrvatske, dobitnici su regionalnih, državnih i međunarodnih nagrada, pa je pozornica našeg Kazališta logičan nastavak nizanja njihovih uspjeha.

Foto & Video galerija