PERCUSSION TEAM HNK I GOSTI

Percussion team riječkog Kazališta i njihovi gosti žele vam toplu dobrodošlicu na prvi udaraljkaški koncert u povijesti Rijeke!

Svi smo svjesni da prolazimo kroz teška vremena, ali s dobrom voljom, predanjem i kompromisima, priređuju koncert s tri nove skladbe i djelima koja nisu nikada ranije izvedena niti u Rijeci, niti u Hrvatskoj.

Svi su skladatelji živi, a sva su djela skladana u 21. stoljeću, s izuzetkom „Marche pour timbales“, jednom od prvih skladbi napisanih za udaraljke.

Pokazat ćemo nove načine glazbenog izražavanja koji se rijetko izvode, kao primjerice električni efekti i distorzije na akustičnim instrumentima, te korištenje elektronike i naravno udaraljki koje su nit vodilja, nudeći u tim kombinacijama mnogo više od uobičajenog, a svira se na više od 20 instrumenata!

 

Program

Anita Primorac: Valovi*– Saša Miljanović i Šimun Tićak (udaraljke)

Eckhard Kopetzki / arr. Anita Primorac: Sounds of the Sea – Saša Miljanović i Šimun Tićak (udaraljke)

Henry Mancini / arr. Anita Primorac: The Pink Panther Theme – Komorni ansambl „Sinkopa“

Frankie Sullivan, Jim Peterik / arr. Anita Primorac: Eye of the Tiger – Komorni ansambl „Sinkopa“

Jacques i André Philidor: Marche de timbales – Antonio Ceravolo (timpani) i Samuel Baldi (timpani)

Etienne Perruchon: Cinq danses dogoriennes, za violončelo i timpane – Petar Kovačić (violončelo) i Antonio Ceravolo (timpani)

Dave Maric / arr. Pedro Rosenthal Campuzano: Borrowed Time, za marimbu i gudački kvintet – Pedro Rosenthal Campuzano (marimba), Osman Eyublu (violina), Anton Kyrylov (violina), Iva Štefančić (viola), Golnar Mohajeri (violončelo) i Domagoj Habek (kontrabas)

***
Juraj Marko Žerovnik: Percussion Groove*, za dva bubnja i udaraljke – Antonio Ceravolo (udaraljke) i Samuel Baldi (udaraljke)

Emmanuel Segourné: Attraction duo, za violinu i marimbu – Pedro Rosenthal Campuzano (marimba) i Osman Eyublu (violina)

Pedro Rosenthal Campuzano: Percussion quartet no. 1* – Antonio Ceravolo, Anita Primorac, Samuel Baldi i Pedro Rosenthal Campuzano

* svjetska praizvedba

 

Koncert traje oko jedan sat i deset minuta, izvodi se s jednom pauzom.

Foto & Video galerija