PERCUSSION TEAM HNK I GOSTI

Percussion team HNK:
udaraljke: Samuel Baldi
Gosti:
udaraljke: Anita Primorac
violončelo: Petar Kovačić
violončelo: Golnar Mohajeri
kontrabas: Domagoj Habek
&:
Gosti:
Vid Kablar, Sven Bačić, Laura Ćosić, Tino Kućel, Una Mastrović, Franka Zupičić, Ana Vrban, Matija Jelić Matošević, Eleonora Legac, Jan Diklić, Mara Prodanović, Massimo Balczo, Giulian Magagnino, Jan Rebić, Saša Miljanović, Šimun Tićak i Dorian Superina: Komorni ansambl „Sinkopa“
Mentorica:
prof. mentor: Anita Primorac

1. ožujka 2021. (Odgođeno)

Percussion team riječkog Kazališta i njihovi gosti žele vam toplu dobrodošlicu na prvi udaraljkaški koncert u povijesti Rijeke!

Svi smo svjesni da prolazimo kroz teška vremena, ali s dobrom voljom, predanjem i kompromisima, priređuju koncert s tri nove skladbe i djelima koja nisu nikada ranije izvedena niti u Rijeci, niti u Hrvatskoj.

Svi su skladatelji živi, a sva su djela skladana u 21. stoljeću, s izuzetkom „Marche pour timbales“, jednom od prvih skladbi napisanih za udaraljke.

Pokazat ćemo nove načine glazbenog izražavanja koji se rijetko izvode, kao primjerice električni efekti i distorzije na akustičnim instrumentima, te korištenje elektronike i naravno udaraljki koje su nit vodilja, nudeći u tim kombinacijama mnogo više od uobičajenog, a svira se na više od 20 instrumenata!

 

Program

Anita Primorac: Valovi*– Saša Miljanović i Šimun Tićak (udaraljke)

Eckhard Kopetzki / arr. Anita Primorac: Sounds of the Sea – Saša Miljanović i Šimun Tićak (udaraljke)

Henry Mancini / arr. Anita Primorac: The Pink Panther Theme – Komorni ansambl „Sinkopa“

Frankie Sullivan, Jim Peterik / arr. Anita Primorac: Eye of the Tiger – Komorni ansambl „Sinkopa“

Jacques i André Philidor: Marche de timbales – Antonio Ceravolo (timpani) i Samuel Baldi (timpani)

Etienne Perruchon: Cinq danses dogoriennes, za violončelo i timpane – Petar Kovačić (violončelo) i Antonio Ceravolo (timpani)

Dave Maric / arr. Pedro Rosenthal Campuzano: Borrowed Time, za marimbu i gudački kvintet – Pedro Rosenthal Campuzano (marimba), Osman Eyublu (violina), Anton Kyrylov (violina), Iva Štefančić (viola), Golnar Mohajeri (violončelo) i Domagoj Habek (kontrabas)

***
Juraj Marko Žerovnik: Percussion Groove*, za dva bubnja i udaraljke – Antonio Ceravolo (udaraljke) i Samuel Baldi (udaraljke)

Emmanuel Segourné: Attraction duo, za violinu i marimbu – Pedro Rosenthal Campuzano (marimba) i Osman Eyublu (violina)

Pedro Rosenthal Campuzano: Percussion quartet no. 1* – Antonio Ceravolo, Anita Primorac, Samuel Baldi i Pedro Rosenthal Campuzano

* svjetska praizvedba

 

Koncert traje oko jedan sat i deset minuta, izvodi se s jednom pauzom.

Foto & Video galerija