PERCUSSION TEAM HNK I GOSTI

Percussion team riječkog Kazališta i gosti iz Riječkog simfonijskog orkestra i Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova žele vam toplu dobrodošlicu na prvi udaraljkaški koncert u povijesti Rijeke!

Zadovoljstvo nam je dobiti ovu priliku, pogotovo nakon izazovnih vremena koja su nadamo se iza nas, i predstaviti ovaj poseban program u kontekstu instrumentacije, jezika i akutalnosti izabranih naslova. Dodatnu čar predstavlja i činjenica kako su sva djela nastala u 21. stoljeću, a čiji su skladatelji još uvijek živi. Izbor udaraljkaških skladbi time je još izazovniji i zanimljiviji te jedinstvena prilika u Rijeci.

Pokazat ćemo nove glazbene načine izražavanja koji se rijetko izvode u ovakvom ambijentu, kao što su primjerice električni efekti te korištenje elektronike i, naravno, udaraljki koje su nit vodilja, nudeći u tim kombinacijama mnogo više od uobičajenog, pri čemu sviramo na više od 30 instrumenata!

 

Program

Anita Primorac: Valovi*– Saša Miljanović i Šimun Tićak (udaraljke)

Eckhard Kopetzki / arr. Anita Primorac: Sounds of the Sea – Saša Miljanović i Šimun Tićak (udaraljke)

Henry Mancini / arr. Anita Primorac: The Pink Panther Theme – Komorni ansambl „Sinkopa“

Frankie Sullivan, Jim Peterik / arr. Anita Primorac: Eye of the Tiger – Komorni ansambl „Sinkopa“

Pedro Rosenthal Campuzano: Percussion duo – Antonio Ceravolo (udaraljke) i Pedro Rosenthal Campuzano (udaraljke)

Etienne Perruchon: Cinq danses dogoriennes, za violončelo i timpane – Petar Kovačić (violončelo) i Antonio Ceravolo (timpani)

Dave Maric / arr. Pedro Rosenthal Campuzano: Borrowed Time, za marimbu, violinu, violončelo i elektronsku snimku – Pedro Rosenthal Campuzano (marimba), Osman Eyublu (violina), Golnar Mohajeri (violončelo)

Emmanuel Segourné: Attraction duo, za violinu i marimbu – Pedro Rosenthal Campuzano (marimba) i Osman Eyublu (violina)

Pedro Rosenthal Campuzano: Percussion quartet no. 1* – Antonio Ceravolo, Anita Primorac, Samuel Baldi i Pedro Rosenthal Campuzano

* svjetska praizvedba

 

Koncert se izvodi bez pauze i traje oko jedan sat i 15 minuta.

Foto & Video galerija