Kristina Kolar, Valentin Egel i Riječki simfonijski orkestar

Puccini gala – uzbudljivo koncertno slavlje velikoga opernog genija u „Zajcu“

3. srpnja 2024.

Uzbudljivi koncert „Puccini gala“ donijet će na pozornicu „Zajca“ u četvrtak 4. srpnja s početkom u 20.30 sati vrhunce Puccinijevih opera i uvesti publiku u svijet strasti, ljepote, ljubavi i tragedije, svijet ljudskog iskustva koje se otkriva u operama kao što su „La Bohème“, „Tosca“, „Madama Butterfly“, „Manon Lescaut“, „Turandot“.

„Vissi d’arte“, „E lucavan le stelle“, „Te deum“, „Si, mi chiamano Mimi“ samo su neki od bezvremenskih dragulja, najpoznatijih i najljepših arija i scena čijom će se izvedbom i Riječke ljetne noći pridružiti obilježavanju 100. obljetnice smrti Giacoma Puccinija i slavljenju njegovog opernog genija.

Riječkom simfonijskom orkestru i Riječkom opernom zboru, pod dirigentskim vodstvom maestra Valentina Egela, pridružit će se sjajna pjevačka solistička postava, sopranistice Kristina Kolar, Lana Kos, Gabrijela Deglin i Lorena Krstić, mezzosopranistice Dubravka Šeparović Mušović i Stefany Findrik, tenori Bože Jurić Pešić i Marko Fortunato te baritoni Robert Kolar i Jure Počkaj.

Giacomo Puccini, jedan je od najvećih opernih skladatelja u povijesti, slavljen i obožavan zbog svoje izvanredne sposobnosti ispreplitanja nezaboravnih melodija s dubokim pričama koje izražavaju i najintimnije osjećaje, pa njegove opere dopiru duboko u dušu publike. I stotinu godina nakon smrti, veliki skladatelj ostaje među središnjim figurama operne tradicije jer je operu podigao na novu razinu izražajnosti i popularnosti. Mnoga njegova remek-djela ostavila su neizbrisiv trag u povijesti glazbe, a neka od njih postale su prekretnice, omiljene zbog glazbe, ali i živopisnih likova i dirljivih priča koje odaju krhkost, a u isto vrijeme i snagu ljudskog osjećaja. Često se ističe kako niti jedan drugi skladatelj nije umio uhvati emociju kao Puccini, moćne sile ljubavi, čežnje i drame koje odjekuju kroz svaku notu njegove prekrasne glazbe.

„Činilo mi se da nema ništa bolje na svijetu nego napisati djelo za kazalište. Očarati publiku. Ganuti. Razveseliti”, rekao je jednom prilikom Giacomo Puccini.

Dopustite da vas Puccini još jednom gane i očara i budite na koncertu „Puccini gala“ u „Zajcu“ u okviru programa Riječkih ljetnih noći.

 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra
Sponzori Riječkih ljetnih noći
JGL
R_ikona_naziv_web_PANTONE_horiz