RIJEČKA OPERA NA VELIKOM GOSTOVANJU U LJUBLJANI

27. lipnja 2022.

Naša Opera ovu će iznimno uspješnu sezonu okruniti dvama međunarodnim gostovanjima: u Slovenskom narodnom gledališču u Ljubljani te na cijenjenom Savonlinna Opera Festivalu u Finskoj.

Prva su na redu gostovanja u Ljubljani, pa će tako već sutra 28. lipnja na ljubljanskoj opernoj pozornici biti izvedena već i izvan Rijeke proslavljena opera „Romeo i Julija“ Charlesa Gounoda pod dirigentskim vodstvom maestra Marka Hribernika i u režiji Marina Blaževića. Svojim će dirljivim i dramatičnim interpretacijama u naslovnim ulogama nastupiti Anamarija Knego i Bryan Lopez Gonzalez. Predstava ostvarena u koprodukciji s Teatrom Alighieri i Fondazione Ravenna Manifestazioni, koja je prigodom trijumfalne premijere u siječnju 2019. oduševila i kritiku i do suza ganutu publiku, otkrila je ponešto drugačiji pogled na opernu verziju nesumnjivo najpoznatije ljubavne priče svih vremena. Tada je ova opera bila prvi put put u povijesti izvedena na riječkoj opernoj pozornici, nakon čega je nastavila svoj uspješan scenski život, a nakon riječkog doživjela i veliki uspjeh u talijanskoj Ravenni.

Potom će se riječke operne solistice i solisti ljubljanskoj publici predstaviti i dva dana kasnije, u četvrtak 30. lipnja na Opernoj gala večeri. Ovoga puta pod dirigentskim vodstvom šefa dirigenta Riječke opere i Riječkog simfonijskog orkestra, maetra Valentina Egela nastupit će Kristina Kolar, Anamarija Knego, Ivana Srbljan, Robert Kolar, Luka Ortar i Slavko Sekulić, a kao gost će nastupiti počasni član riječkog ansambla Aljaž Farasin. Uz izvedbu najljepših arija i dueta iz opera Verdija, Puccinija, Rossinija, Mozarta, Mascagnija i Bizeta, odnosno opernih uloga među kojima su mnoge već obilježile karijere riječkih opernih solistica i solista, nastupit će i riječki baletni ansambl plešući svoj već lengendarni Ravelov „Bolero“ na trampolinima u koreografiji Andonisa Foniadakisa.

 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Medijski pokrovitelj / Partner mediatico