SKANDIRANJE I OVACIJE ZA TOSCU!

11. studenoga 2019.

“Tosca”, druga opera Puccini trilogije, u publici je pobudila duboke i snažne emocije! Po završetku opere pljesak, povici odobravanja i dugotrajne ovacije!

Neke od najljepših arija operne literature uopće, u interpretaciji Kristine Kolar, Giorgia Suriana i Domagoja Dorotića već tijekom opere popraćene su povicima te snažnim, neuobičajeno dugim pljeskom na otvorenoj sceni – ne tek pristojnim pljeskom nego zaista iz oduševljenja i divljenja, o čemu svjedoče i dojmovi publike nakon izvedbe:

“Rijetko se u kojem kazalištu dogodi ovakva sinergija publike i izvođača. Prekrasno je vidjeti pažnju i emociju kojom publika prati Kristinu Kolar i Giorgia Suriana, ali i Dorotića, koji se zbilja iskazao, posebno u trećem činu”, “Solisti – prekrasni, glazba – genijalna, ali ono što me posebno oduševilo Blaževićevo je redateljsko čitanje “Tosce”. Stalno u kazalištu svjedočimo pokušajima osuvremenjivanja radnje, međutim ono što je Marin napravio, prebacivši drugi čin u Pavelićevo vrijeme, uspjelo je u svakom segmentu, savršeno dočaravajući atmosferu Puccinijeve glazbe. No, još više od toga, zaključivanje radnje jednostavnim riječima: Negdje. Danas. Sjajno!”, „Toliko puno emocija, toliko strasti. Iako je glazba sama po sebi jaka i govori sve, režija je fenomenalna, u pravom trenutku na pravi način osvijetljeni detalji… Otkriva nam da iza svega što mislimo da znamo stoji još puno toga što ne znamo. Čestitam svima!”, “Izvođači su sjajni! Svaki od njih toliko vlada svojom ulogom i scenom da zaboravite gdje ste, uvukli su me u priču, u svoje sudbine, držali su me u napetosti sve do kraja. A tada su mi se i oči napunile suzama od snage emocija”,

“Simbolički fašizam u drugom činu je sjajna usporedba, situacija koja se i danas osjeća i vidi i čuje, i zato režiji najveće čestitke. Riječka ‘Tosca’ je vrhunska!”, „Dolazimo iz Zagreba, ne pamtimo ovakve reakcije nakon ijedne predstave. Možda ih je već ranije bilo u Rijeci, ali nama je novo“, „Izvrstan koncept. U svakom činu nas iznenadi nešto novo. Impresivna predstava”, “Predstava kao cijeli paket je nevjerojatna – od solista, preko orkestra, do scene, režije i koncepta. Giorgio Surian, u ovoj kasnoj fazi svoje karijere kao da postaje sve bolji – pogotovo u glumačkoj ekspresiji”.

Repriza opere “Tosca”, za koju je ostalo još svega nekoliko ulaznica, sljedi u utorak 12. studenoga u 19 sati.

Publici ostaje vidjeti još i treći dio Puccinijeve trilogije “La Bohème” čija se obnova, u režiji Fabrizia Melana i uz internacionalnu solističku podjelu, sprema za subotu 16. studenoga u 18 sati, a reprizno u ponedjeljak 18. studenoga u 19 sati.

U pauzi, publika je uživala u vinima sponzora VIP Gala salona „Gale”, vinarije Kozlović.

Foto & Video galerija