Riječke ljetne noći_vizual

Svi programi Riječkih ljetnih noći u prodaji!

16. lipnja 2024.

Nakon što smo objavili povratak Riječkih ljetnih noći u sklopu Ljetne sezone „Zajca“ 2024., odmah su se počela pojavljivati vrlo jednostavna, ali konkretna pitanja – gdje možemo ulaznice? Kada ih možemo kupiti? Nisu valjda već rasprodane? Mi imamo spremne odgovore na svako od tih pitanja, ali i više.

16. po redu Riječke ljetne noći održavaju se od 23. lipnja do 20. srpnja. Festivalski program održavat će se na tri lokacije: u HNK Ivana pl. Zajca, ljetnoj pozornici Art-kvart „Benčića“ te na riječkim plažama. Kada govorimo o festivalskom programu, govorimo o 16 različitih programa: sedam dramskih predstava, četiri koncerta, dva baleta, jednom mjuziklu, gostovanju, ali i jednom posebnom programu iznenađenja.

Riječke ljetne noći u Art-kvart „Benčiću“ u nedjelju 23. lipnja otvara plesni spektakl „Grand finale“ Nadava Zelnera koji, nakon velike turneje Hrvatskom, sada imate priliku ponovo pogledati u Rijeci. Za otvorenje Riječkih ljetnih noći osigurali smo besplatan ulaz kako bi svi zajedno proslavili jedan novi početak. Čast zatvaranja pripala je obnovi drame prema romanu Daše Drndić, a u režiji Franke Perković, „Leica format“, koja će se također postaviti u Art-kvart „Benčiću“ gdje ćete u jednom autentičnom kulturnom prostoru imati prilike ponovo pogledati riječku priču 21. stoljeća.

A tek kada vam ispričamo što se sve još događa između!

Hrvatska drama za publiku je pripremila je čak četiri gostovanja, obnovu u novom prostoru, nezavisnu uspješnicu, ali i ljetnu premijeru. Zahvaljujući K-HNK programu, na Riječke ljetne noći redom stižu adaptacije kultnih djela „Maratonci trče počasni krug“, „Let iznad kukavičjeg gnijezda“, kao i „Tiha noć“, dramatizacija jedne od najpoznatijih novelete iz „Kronike o našem Malom mistu“. Konačno, zadnje gostovanje je djelo inspirirana predloškom Sofoklove „Elektre“, „Čekajući Oresta“ Lade Kaštelan. Na Riječke ljetne noći dolazi nam i dokumentarna predstava Kolektiva Igralke i Tjaše Črnigoj „Cure“ nastao u koprodukciji „Zajca“ s Igralkama i Zavodom VIDNE. Ljetnu premijeru donosi nam prvak Drame Denis Brižić koji režira sentimentalnu farsu Antuna Šoljana „Romanca o tri ljubavi“ tijekom koje ćete imati priliku osjetiti jednog posve drugačijeg Šoljana, ali i upoznati plejadu mladih nada naših dramskih ansambala.

Za one u potrazi za ljetnim glazbenim ugođajem, riječka Opera pripremila je za vas neka od najvećih klasičnih djela. Za početak vas pozivamo da zajedno s nama puhnete svjećice s rođendanske torte Devete simfonije Ludwiga van Beethovena koja je ove godine slavi 200. rođendan. Početkom srpnja očekuje vas velika proslava života i djela talijanskog skladatelja Giacoma Puccinija tijekom koje će Riječki simfonijski orkestar, Riječki operni zbor te mnogobrojni solisti pjevati najpoznatije arije i scene iz njegovih djela. A za kraj, pripremili smo vam uvijek traženi udaraljkaški koncert „Uživajte u ritmu!“ gdje ćete, zajedno s Percussion Teamom i njihovim prijateljima, otkrivati udaraljkaške hitove.

Nakon velikog otvaranja Riječkih ljetnih noći, Balet HNK-a Ivana pl. Zajca za vas ima još jedan spektakl: baletni diptih „Sad i nikad više“. Uronite u ekstazu noćnog kluba i priču o ljubavi u koreografiji Maše Kolar, a onda uživati u jednom dragocjenoj i emocionalno nabijenoj koreografiji Jeroena Verbuggena o prolaznosti vremena. Riječke ljetne noći ugostit će i dubrovačkog doajena šansoni, Ibricu Jusića, koji će izvesti svoj poznati program „Od Shakespearea do sevdaha“, ali i obitelj Surian koja nam dolazi sa svojom proslavljenom adaptacijom poznatog mjuzikla, „Jalta, Jalta u izvedbi obitelji Surian“. Ako ste željni izleta, Riječke ljetne noći vode vas i u Zagreb na operu Giuseppe Verdija, „Rigoletto“. Očekuje vas i program iznenađenja na nekima od najpoznatijih riječkih plaža između 16. i 18. srpnja.

U redu, ali gdje su odgovori na naša naslovna pitanja?

Svi lipanjski i srpanjski programi Riječkih ljetnih noći nalaze se u prodaji. Ulaznice za svaku predstavu možete kupiti na blagajni HNK Ivana pl. Zajca ili odlaskom na naše službene prodajne stranice. Pojedini programi već se opasno bliže zadnjoj karti (psss, recimo samo da Maratonci trče zadnji prodajni krug. Niste od nas čuli!), a za vas je važna informacija kako Ljetna pozornica u Art-kvart „Benčiću“ ima samo 200 mjesta, a neke predstave i još manje! Stoga, pažljivo pročitajte naš program te gdje se izvodi svaki od programa koje ste zabilježili na svojim kalendarima.

Kako bi zajedno s nama proslavili povratak Kazališta na ulice, pripremili smo vam i sljedeće pakete:
• 3 + 1: Kupi tri i odaberi četvrtu predstavu po vlastitom izboru
• 2 + „Sad i nikad više“: Kupi dvije predstave te se počasti odlaskom na baletni diptih „Sad i nikad više“
• 1 + 30 % popusta: Kupi jednu predstavu i dobi 30 % na predstavu u Zajčevoj produkciji

Niste osoba od paketa? Ne brinite. Osigurali smo i 20 % popusta svim našim pretplatnicima i korisnicima Zajc klub kartica, ali i umirovljenicima te studentima.

Prodaja je počela, vidimo se za 11 dana.

 

 

Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra
Generalni pokrovitelj Baleta
Sponzor Riječkih ljetnih noći
JGL