„TOSCA“ KOJA ĆE VAS PONOVNO IZNENADITI

21. listopada 2021.

Nakon Svjetskog dana baleta, u ponedjeljak 25. listopada obilježit ćemo i Svjetski dan opere. A možemo li ga bolje obilježiti nego izvedbom opere koja je bila uvrštena među najbolje u svijetu i koju je nedavno ovacijama ispratilo i prepuno gledalište, više od 800 ljudi, u Mariboru – riječkom “Toscom”.

Nova izvedba Puccinijeve „Tosce”, s početkom u 19 sati, ponovno donosi iznenađenja za publiku. Tako će operom prvi put ravnati virtuozni slovenski dirigent kojeg je naša publika nedavno upoznala na Gala koncertu Opere SNG-a Maribor, Simon Krečič. Drugo je iznenađenje interpret uloge Cavaradossija, prvi put na pozornici “Zajca”, češki tenor i solist Opere Narodnog kazališta u Pragu, Martin Šrejma. U naslovnoj je ulozi glasovita sopranistica, riječkoj publici omiljena operna diva Maida Hundeling, a u ulozi Scarpije nastupit će poznati Riječanin, nacionalni operni prvak, nenadmašni Giorgio Surian.

Predstavu „Tosca“ još od premijere 9. studenoga 2019. oduševljava publiku i kritiku, a uvrštena je među najbolje glazbene događaje u svijetu 2019. godine prema izboru uredništva specijaliziranoga talijanskog web-magazina Operaclick.com. Režija Marina Blaževića iznenađuje iz čina u čin. Prvi je čin režiran konvencionalno i namjerno izrazito teatralno. Drugi čin iznenada vrijeme i mjesto radnje prenosi u prve mjesece NDH. Treći čin izmijenjen je u odnosu na originalnu inscenaciju, a riječkoj publici ga nećemo otkrivati, nego vas pozivamo da 25. listopada pogledate ovu inventivno režiranu “Toscu”, još jednom poslušate bezvremensku Puccinijevu glazbu, doživite izvedbe sjajnih riječkih i gostujućih umjetnica i umjetnika.

   

Medijski pokrovitelj / Partner mediatico