U PRODAJI ČAK ČETIRI DRAMSKE PREDSTAVE I JEDNA OPERNA!

3. veljače 2022.

U prodaju su danas krenule ulaznice za čak četiri dramske predstave, „Kralj Edip“ 9. veljače, „Fahrenheit 451“ 10. veljače, „Il bonsai ha i rami corti“ / „Bonsai ima kratke grančice“ 11. i 12. veljače i „Čelične magnolije“ 14. veljače te operu „Romeo i Julija“ 12. veljače.

Na programu su vrlo popularne predstave Hrvatske drame. Ako još niste, obavezno pogledajte Sofoklovog „Kralja Edipa“ u adaptaciji i režiji Luciana Delprata 9. veljače. Predstava je višestruko nagrađivana – dobitnica Nagrade „Judita“ za najbolje dramsko ostvarenje 67. Splitskog ljeta, Grand prixa i Nagrade publike za najbolju predstavu na 22. međunarodnom festivalu komornog teatra „Zlatni lav“ u Umagu te Nagrade publike „Đuro Rošić“ za najbolju predstavu HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2019./2020.

„Fahrenheit 451“ prema istoimenom romanu Raya Bradburyja u dramatizaciji i režiji Ivana Penovića na programu je 10. veljače. Distopijska budućnost u besprijekornoj izvedbi glumačkoga ansambla, dinamične promjene scena i zadivljujuća suvremena glazba.

A na dan svih zaljubljenih, 14. veljače, ne propustite predstavu koja se prošle sezone najviše od sviju dopala publici, „Čelične magnolije“ Roberta Harlinga u režiji Renate Carole Gatice. „Čelične magnolije“ dobitnice su čak dviju nagrada publike – „Đuro Rošić“ za najbolju predstavu u „Zajcu“ prošle sezone te „Zlata Nikolić“ za najbolju predstavu u programu Hrvatske drame. A za ulogu Patricije, Juditi Franković Brdar pripala je Nagrada publike „Sarah Bernhardt“ za najbolje ostvarenje gostujuće umjetnice.

Talijanska drama će 11. i 12. veljače u Dram(m)a centru „Zajc“ izvesti monodramu „Il bonsai ha i rami corti“ / „Bonsai ima kratke grančice“ Giuseppea Nicodema i Serene Ferraiuolo sa sjajnom Serenom Ferraiuolo u ulozi Stefanije Laganini. Predstava je bila prva odigrana u riječkom Kazalištu nakon perioda potpunog zatvaranja zbog pandemije 2020. godine. Vijest o uspjehu te dirljive predstave odjeknula je do Trsta gdje je Kazalište Miela iskazalo veliko zanimanje za produciranjem nastavka na istu temu. U autorstvu Giuseppea Nicodema, glumca i redatelja s posebnim osjećajem za dramu i komiku, publika će moći krajem veljače pogledati nastavak “Le intelligenze artificiale al wellness”/ „Umjetne inteligencije u wellnessu“.

Ljubiteljice i ljubitelji opere uoči Valentinova, 12. veljače, će moći uživati u omiljenoj priči o besmrtnoj ljubavi, “Romeu i Juliji” Charlesa Gounoda pod dirigentskom vodstvom Marka Hribernika i u režiji Marina Blaževića. Jedna je od najpopularnijih opera u svijetu koja je do danas redovito na repertoaru mnogih poznatih opernih kuća, uključujući i naše Kazalište!

Posebna pogodnost očekuje sve zaljubljene! Koja? Uskoro otkrivamo više…

 

Medijski pokrovitelj / Partner mediatico