ZAGREBAČKA FILHARMONIJA I RIJEČKA OPERA ZAJEDNO NA SUBOTNJEM KONCERTU

31. svibnja 2021.

Inauguracijski koncert četverogodišnje suradnje Zagrebačke filharmonije i Riječke opere naslovljen “Zajedno” na programu je u subotu 5. lipnja s početkom u 19,30 sati. A suradnja počinje koncertom čiji atraktivni i raznoliki program donosi uvijek rado slušane uspješnice klasičnoga, svjetskog i hrvatskog, simfonijskog i opernog repertoara poput F. von Suppèa, J. Brahmsa, J. Gotovca, G. Rossinija, G. Verdija, C. Nielsena, G. Puccinija, J. Straussa, I. Zajca i N. Devčića. Koncertom će ravnati šef-dirigent riječke Opere, mladi maestro Valentin Egel, a kao solistice nastupit će naše sopranistice – nacionalna prvakinja Kristina Kolar i prvakinja Kazališta Anamarija Knego.

Nedavno je, podsjetimo, potpisan Sporazum o suradnji između Opere HNK Ivana pl. Zajca i Zagrebačke filharmonije. „Čast nam je i umjetnički izazov što ovim Sporazumom dolazimo u priliku surađivati sa Zagrebačkom filharmonijom, jednim od najboljih orkestara u regiji, koji je po mnogočemu uzor i glazbenicima u našem Riječkom simfonijskom orkestru“, rekao je intendant Marin Blažević prilikom potpisivanja Sporazuma s Filharmonijom iza koje je 150 godina vrhunskog muziciranja.

Ravnatelj Opere i pijanist Zagrebačke filharmonije Filip Fak s osobitim zadovoljstvom poziva publiku i toplo preporuča zajednički koncert svima.