Yurika Kimura, Alessia Tacchini, Maria Matarranz de las Heras, Giorgio Otranto, Álvaro Olmedo, Ksenija Krutova, Aleksandra Ana Buković, Michele Pastorini, Marin Butorac, Thomas Krähenbühl, Valentin Chou, Soyoka Iwata, Janne Boere, Noa Gabriel Siluvangi

Balet „Pinocchio“ oduševio našu najmlađu publiku!

2. ožujka 2024.

„Najbolja predstava do sada!“, obznanila je Rita po završetku premijere baleta “Pinocchio”. HNK Ivana pl. Zajca i riječka publika imala je priliku ove subote gledati i uživati u nizu pažljivo uvezanih pustolovina omiljenog lutka. Koreografiju, koncept i dramaturgiju ove čarobne plesne avanture potpisuje prvak Kazališta, Michele Pastorini.

Kazalište je ispunila najmlađa publika koja nije skrivala oduševljenje baletom:
„Odlično!“ otkrila nam je Iva.
„Izvrsno!“ izjavila je Sara.
„Svi su mi se svidjeli, ali Pinocchio je bio najbolji!“ složile su se Lorena i Emanuela.
„Vila mi je bila najbolja“, kazala je Margarita.

U naslovnoj ulozi plesao je Thomas Krähenbühl, dok je starog majstora Gepetta utjelovio Valentin Chou. Vjerni pratitelji, Zrikavac i Plava vila, bili su Álvaro Olmedo i Ksenija Krutova. Lukavi Mačak i Lisica ovom prilikom su bili Soyoka Iwata i Janne Boere, dok je Pinocchijevog prijatelja, Lucignola, plesao Giorgio Otranto. Noa Gabriel Siluvangi plesao je u ulozi Mangiafuoca, dok su Lutke bile Maria Matarranz de las Heras, Alessia Tacchini te Yurika Kimura. Pripovjedaču je glas posudio Aleksandar Cvjetković. Originalnu glazbu potpisuje Marin Butorac, scenografiju i kostimografiju Aleksandra Ana Buković, a svjetlo Kristian Baljarevski.

„“Pinocchio“ je bio prekrasan! Naš Balet je izvrstan. Dobra je bila i glazba. Drugačija, ali mi se svidjela. Glas naratora je odličan za mlađu publiku. Kostimi su, također, bili prekrasni, kao i cijela scena“, podijelila je s nama Borka Jovančević po završetku premijere.

Za sve one koji su propustili premijeru, balet “Pinocchio” se na program vraća već početkom idućeg tjedna. Prvo slijedi izvedba u sklopu projekt “(Za)voli kazalište” pod pokroviteljstvom PGŽ-a 4. ožujka. Izvedbe u slobodnoj prodaji na rasporedu su 5. ožujka u 12.00 i 19.00.

Foto & Video galerija
 

Generalni pokrovitelj Baleta