BEZVREMENSKA PRIČA PONOVNO NA POZORNICI – OPERA „ROMEO I JULIJA“ U RIJECI I U LJUBLJANI

26. siječnja 2022.

Opera Charlesa Gounoda “Romeo i Julija” pod dirigentskim vodstvom slovenskoga maestra Marka Hribernika i u režiji Marina Blaževića ponovno je na našem programu u subotu 29. siječnja u 19 sati, a već u utorak 1. veljače ova će riječka opera gostovati u Slovenskom narodnom gledališču u Ljubljani. Vokalno i glumački vrlo zahtjevne naslovne uloge pjevat će prvakinja Kazališta, sopranistica koja očarava iz nastupa u nastup, nevjerojatna Anamarija Knego te mladi i perspektivni tenor iz daleke Kube, pjevač za kojeg je na prošloj izvedbi publika govorila da je „pravi Romeo“, Bryan Lopez Gonzalez.

Snažan libreto Julesa Barbiera i Michela Carréa prema Shakespeareovoj tragediji koji je na hrvatski prevela dramaturginja predstave Lada Čale Feldman, inspirirao je riječku opernu produkciju da svima poznatu priču prikaže na poseban način: “Romeo i Julija i dalje sjaje kao mitska, sudbinski zadana i naglo okončana ljubav, spremna da odigra svoj ushit i patnju u nepredvidljivim društvenim, kulturnim i političkim kontekstima”, ističu Marin Blažević i Lada Čale Feldman. Jednostavna scenografija i svjetla Alana Vukelića prate radnju i dočaravaju najmoćnije i najemotivnije trenutke. Kostimi Sandre Dekanić ističu bezvremenost ove ljubavne priče. “Umiru dvaput, u stilskom i u suvremenom kostimu, jer pokušali smo današnjim očima vidjeti neki jučerašnji svijet”, govori kostimografkinja.

Ovom je predstavom naša Opera još jednom pokazala i dokazala svoju vrhunsku razinu i sposobnost izvoditi najkompleksnija djela, a njome ranije oduševila i publiku u Ravenni.

Ako ste u Rijeci ili u Ljubljani, ne propustite očaravajući glazbeno-scenski užitak!

 
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico