Valentin Egel, Lana Kos, Kristina Kolar, Robert Kolar, Gabrijela Deglin, Stefany Findrik, Marko Fortunato, Jure Počkaj, Dubravka Šeparović Mušović, Bože Jurić Pešić, Riječki simfonijski orkestar, Riječki operni zbor

Dobitna kombinacija: Puccini i operni solisti podigli su publiku na noge

5. srpnja 2024.

Riječka publika imala je prilike uživati u najvećim hitovima iz cijelog Puccinijevog opernog stvaralaštva na jučerašnjem koncertu „Puccini gala“. Kroz ovo uzbudljivo istraživanje opusa jednog od najvećih opernih umova publiku je vodio maestro Valentin Egel, zajedno s Riječkim simfonijskim orkestrom, Riječkim opernim zborom te osmero solista i solistica: sopranisticama Kristinom Kolar, Lanom Kos, Gabrijelom Deglin i Lorenom Krstić, mezzosopranisticama Dubravkom Šeparović Mušović i Stefany Findrik, tenorima Božom Jurićem Pešićem i Marko Fortunatom te baritonima Robertom Kolarom i Jurom Počkajem.

„Puccini je uvijek fantastičan, posebice u ovako zamišljenom konceptu. Sve naše solistice i solisti su bili fantastični, teško mi je ikoga izdvojiti, ali moram priznati kako smo ostale ugodno iznenađene dolaskom Lane Kos na naš koncert. Želimo još takvih iznenađenja!“, izjavila je Sandi Jurković po završetku koncerta. Tijekom dva sata koncerta publika je imala prilike čuti odabrane arije i scene iz opera Le Villi, Edgar, Manon Lescaut, La Bohème, Tosca, Madama Butterfly, Djevojka sa Zapada, La Rondine, Suor Angelica, Plašt, Gianni Schicchi te Turandot.

„Jednostavno nešto posebno. Unatoč vrućinama, drago mi bilo ponovo upoznati se s djelima Giacoma Puccinija. Odabrali su odlične hitove, a stvarno moram pohvaliti Kristinu Kolar i Lanu Kos koje su me jednostavno ostavile bez daha. Nadam se da ćemo ih što prije opet vidjeti u Kazalištu!“, rekla je Iva Braut. Ispunjeno gledalište prepoznalo je trud i umijeće solistica i solista koje je nagradilo mnogobrojnim ovacijama između arija, ali i na kraju koncerta. A operne pjevačice i pjevači publiku su nagradili dvama bisevima: kvartetom iz opere La Rondine Bevo al tuo fresco sorriso te zajedničkom izvedbom zbora a bocca chiusa iz Madame Butterfly svih solistica i solista s Riječkim opernom zborom.

„Bilo nam je prekrasno, stvarno sam uživala! Koncert je bio izuzetan, zaista pravo osvježenje na našoj sceni. Puccini je uvijek dobitna kombinacija te se nadam da će biti još više takvih koncerata u budućnosti. Moram čestitati na organizaciji i zamjenama u orkestru koje su se pokazale odličnima“, rekla nam je Doris Kovačić.

Riječke ljetne noći imaju još jedno koncertno iznenađenje za vas. U Art-kvartu „Benčić“ u subotu 13.7. u 21.30 održat će se udaraljkaški koncert „Uživajte u ritmu“ kada će vas s najnovijim ritmovima i melodijama glazbenoga svijeta upoznati Percussion team te njihovi glazbeni prijatelji.

Foto & Video galerija
 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra
Sponzori Riječkih ljetnih noći
JGL
R_ikona_naziv_web_PANTONE_horiz