KAZALIŠNA IZLOŽBA I PERFORMANS “VJEŽBANJE ŽIVOTA” U ČITAONICI

10. ožujka 2020.

U petak, 13. ožujka, u 18 sati u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka, na Korzu, glumice HNK Ivana pl. Zajca potpisivat će kazališne plakate i dijelit će ih publici.

Plakati Neve Rošić, Mire Furlan, Zrinke Kolak Fabijan, Olivere Baljak, Leonore Surian, Tanje Smoje, Jelene Lopatić, Elis Lovrić i Ivne Bruck najavljuju predstavu „Vježbanje života – drugi put / Esercitazione alla vita – seconda volta” i upućuju na novo kazališno čitanje Riječanima dobro poznate priče o njihovom gradu Nedjeljka Fabrija, ovaj put iz ženske perspektive.

Performans je ujedno i otvorenje izložbe fotografija i novinskih članaka “Vježbanje života” kroz koju se prisjećamo uprizorenja ovog romana prije trideset godina u istom kazalištu, predstave čiji kultni status ne blijedi kroz godine.

Ne propustite susresti se s glumicama koje nose novu predstavu, a neke od njih su nastupale i u predstavi devedesetih; porazgovarati s njima i s redateljem Marinom Blaževićem o novoj i o staroj predstavi te ponijeti kući originalan plakat s autogramom.

Premijera predstave „Vježbanje života – drugi put / Esercitazione alla vita – seconda volta” priprema se za 17. ožujka 2020.