Najbolje od Verdija ponovno u Verdijevoj

26. ožujka 2024.

Omiljeni tenor u još jednoj velikoj ulozi

Don Carlo, jedna od najboljih Vedijevih opera i jedina Maestrova opera u ovoj sezoni na našem programu, vraća se na pozornicu „Zajca“ u petak 5. travnja!  

Zvjezdanoj solističkoj postavi opernog spektakla prvi put se pridružuju Ivan Momirov u naslovnoj ulozi, riječkoj publici omiljeni tenor koji je već oduševio kao Canio u „Pagliaccima“, Herman u „Pikovoj dami“ i Dick Johnson u „Djevojci sa Zapada“, i Enrico Marrucci kao Rodrigo, gost s europskih pozornica koji se afirmirao najpoznatijim baritonskim ulogama.

Najbolji solisti prošle sezone

U ostalim su ulogama Anamarija Knego kao Elizabeta de Valois i Luka Ortar kao Filip II., dobitnici nagrada publike za najbolje ostvarene operne uloge prošle sezone, potom uvijek fascinantni nacionalni prvak Giorgio Surian, Diana Haller kao osvetoljubiva princeza Eboli…

Maestro Egel preuzima dirigentsku palicu

Neraskidiv sukob političkih i sentimentalnih odnosa, državnih interesa i zakona srca. Fascinantni vizualni spektakl scenografa i oblikovatelja svjetla Wolfganga von Zoubeka, suradnika Herberta von Karajana, Giancarla del Monaca,Wernera Herzoga, i kostimografkinje Sandre Dekanić. Snažna koprodukcijska predstava riječkog HNK-a i mariborskog SNG-a prvi put pod ravnanjem maestra Valentina Egela u Rijeci, u režiji Marina Blaževića, čiju je premijernu izvedbu publika ispratila ovacijama.

Verdijeva ljubavna i politička drama

Velika i moćna freska španjolskog dvora 16. stoljeća, putovanje u dubine ljudske duše, sukobi i borbe bez pravog pobjednika šestero glavnih likova čije su sudbine čvrsto i neraskidivo povezane. Verdijev „Don Carlo“, ljubavna i politička drama, zadivljuje i istodobno uznemiruje svojom dramatičnom ljepotom, veličanstvenim scenama i te moćnim arijama i duetima. Bezvremenskom klasik kojeg naprosto morate vidjeti. Više nego jednom.