NEZABORAVNA TOSCA

5. lipnja 2021.

Ako bi se dojmovi publike nakon sinoćnje izvedbe Puccinijeve “Tosce” trebali svesti na samo dvije riječi bile bi to – svečanost opere.

Izvedba u kojoj su svoje riječke debije u ulogama Tosce i Cavaradossija ostvarili Maida Hundeling i Dimitris Paksoglou izazvala je pravo divljenje i oduševljenje. Prije gromoglasnih ovacija na kraju, publika je soliste tijekom izvedbe nagrađivala snažnim aplauzima i povicima “Bravo!” na otvorenoj sceni, posebno nakon “Te Deuma” u maestralnoj izvedbi Giorgia Suriana, te arija “Vissi d’arte…” i “E lucevan le stelle”.

Ni ovoga puta nećemo vas uskratiti za komentare naših posjetiteljica i posjetitelja:

“Kakva izvedba, kakvi pjevači, kakvi glasovi! Bravo!”

“Ma svi su izvanredni! Tosca je fenomenalna, tenor Cavaradossi odličan, ma sve, oduševljen sam. Ne znam jesam li sam ikada ovakvu „Toscu“ slušao. A slušao sam nebrojeno „Tosci“, i ovdje, i u Trstu, i u Milanu. Ovo je nezaboravno.“

“Očekivali smo da će Maida Hundeling biti vrhunska “Tosca”, zbog toga smo i došli. Ali ipak nas je uspjela iznenaditi, nadmašiti sva naša očekivanja. I ostali su solisti bili sjajni, sjajna predstava.”

“Došao sam iz Njemačke. Prvi put sam u Rijeci i u ovom Kazalištu. Jako mi se svidjelo sve, i predstava i Kazalište, jako sam impresioniran!“

“Izvrsno. Pogledao sam tri ili četiri verzije „Tosce” u zadnjih nekoliko godina. Jako je moćna ova vaša izvedba.“

” Najviše nas se dojmio predivan i jak glas Maide Hundeling. Bravo!“

Izvedbom opere u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića ravnao je maestro Phillip von Steinaecker. Nove reprize “Tosce” s Maidom Hundeling na programu su u listopadu ove godine. Do kraja ove sezone od opernih predstava očekuju nas još reprize Mascagnijeve opere “Cavalleria rusticana” s našom nacionalnom prvakinjom Kristinom Kolar u ulozi Santuzze, ponovno Dimitrisom Paksoglouom u ulozi Turiddua i po prvi puta Ivanom Srbljan u ulozi Lole. “Cavellerijom” u režiji Dražena Sirišćevića ravnat će Valentin Egel.

Foto & Video galerija
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico