NOVA SEZONA POČINJE…

22. srpnja 2022.

Prije ljetne stanke pozdravljamo vas zakazujući sljedeći susret 7. rujna. Tada otvaramo dramsku sezonu obnovom “Dec/kamerona” u adaptaciji i režiji Luciana Delprata. Ansambli Talijanske i Hrvatske drame pripremaju novu, dvojezičnu verziju predstave, pripremaju ponovno deset priča. Oni pripremaju, a publika će birati. Kako? Budite u gledalištu 7. rujna i saznajte. Iste će večeri biti dodijeljene vaše nagrade, nagrade publike za najbolja umjetnička ostvarenja u dramskom programu sezone 2021./2022.

Koncertnu sezonu otvara simfonijski koncert “Lalo, Bruckner” 23. rujna. Uz Riječki simfonijski orkestar i njihovog šefa dirigenta, maestra Valentina Egela, na riječku se pozornicu vraća Bruno Delepelaire, solo-violončelist Berlinske filharmonije koji vas je oduševio prigodom velikog finala ove koncertne sezone, koncerta “Titana”. S njima smo zatvorili prošlu i ulazimo u novu koncertnu sezonu. I dodjeljujemo nagradu publike za najbolji koncert sezone 2021./2022.

Balet svoju sezonu otvara 1. listopada “TransParadom”, paradom plesnih minijatura najznačajnijih koreografa današnjice. Ni to se ne propušta. I ponovno se dodjeljuju nagrade – za najbolja ostvarenja u baletnom programu.

Opernu će sezonu otvoriti obnova Verdijeva “Otella”. Izvedbom predstave redatelja i dramaturga Marina Blaževića dirigirat će maestro Myron Michailidis. Višestruko nagrađivanu predstavu, između ostalih Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju opernu predstavu u sezonama 2014/15. i 2016./17., obnavljamo povodom gostovanja na Kreti u jesen 2022., na pozornici novootvorenog Kulturnog i konferencijskog centra u Heraklionu.

Podsjećamo da naša blagajna svoja vrata otvara 1. rujna. Već toga se dana, ako još niste, pretplatite na novu sezonu, na “Transformacije”.

A do tada, glasajte, glasajte, glasajte… Glasački listić možete preuzeti ovdje.

Vidimo se 7. rujna!

 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj