“OPERA PO KAMOVU”: USKORO IŠČEKIVANA PRAIZVEDBA!

17. svibnja 2021.

“Prihvativši se zadaće da uglazbim libreto Janka Polića Kamova pisan za brata Milutina, nastojao sam izraziti kako britkost i izravnost Kamovljeva rimovanog teksta, tako i ozračje doba i stila u kojem bi – da ga je okrutna sudbina poštedila – Milutin Polić bio skladao svoju operu: zato sam u operu unio i dvije skice za to djelo pronađene u njegovoj ostavštini”, govori skladatelj i dirigent Zoran Juranić, autor “Opere po Kamovu” praizvedba koje je u četvrtak 20. svibnja, a repriza u subotu 22. svibnja.

Redateljica Caterina Panti Liberovici ističe kako „u čitavom svom pjesničkom, proznom i dramskom stvaralaštvu Janko Polić Kamov govori u prvom licu. Njegove misli, muke, tijelo, požuda i bijes tvar su od koje su stvoreni njegovi stihovi. U njegovim likovima nema mjesta za građansku dramu, verizam, pa čak ni za ljudsku psihologiju: oni su oličenje njegova pisanja – likovi sazdani od riječi”.

Uloge će pjevati sjajne solistice i solisti Vlatka Oršanić, Goran Jurić, Ivana Srbljan, Domagoj Dorotić, Mojca Bitenc i Robert Kolar. U tijeku su završne pripreme. Pogledajte fotografije što ih je snimio Vladimir Mudrovčić i vidimo se na izvedbama!

Foto & Video galerija
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico
https://rijeka2020.eu/