OPERNA DIVA I ČETVERO NJENIH STUDENATA

19. svibnja 2021.

Solističku ekipu Juranićeve „Opere po Kamovu“, čija je praizvedba sutra, čine redom imena koja su garancija da će izvedba obilovati izvanrednim i ekspresivnim nastupima.

Predvodi ih proslavljena sopranistica Vlatka Oršanić, pjevačica velike međunarodne karijere, a uz nju je čak četvero njenih nekadašnjih studentica i studenata!

Naime, ulogu Janka, pisanu za ženski glas, tumačit će primadona Vlatka Oršanić dok će u ostalim ulogama nastupiti Goran Jurić (Pajo), Ivana Srbljan (Ana), Domagoj Dorotić (Ivo) i Mojca Bitenc (Maja), njene studentice i studenti.

Riječka publika već je dobro upoznala članove našeg ansambla, mezzosopranisticu Ivanu Srbljan i tenora Domagoja Dorotića, a mladu je slovensku sopranisticu Mojcu Bitenc prvi put čula 2016. godine prigodom 2. međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača Zinka Milanov kada je Mojca osvojila drugu nagradu i Nagradu publike. Otad je Mojca Bitenc u svojoj biografiji nanizala mnoge profesionalne uspjehe. Uz brojne nastupe u opernim kućama Ljubljane i Maribora, istaknut ćemo njene nastupe na jednom od najcjenjenijih opernih festivala, onom u Bregenzu. Nakon velikog uspjeha u ulozi Contesse u Mozartovom „Figarovom piru” u produkciji Bregenz festivala 2017. godine, pozvana je na Festival i 2018. za ulogu Micaële u operi „Carmen”, kada je pjevala i u Dvořákovu Te deumu s Bečkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem Andrésa Orozca-Estrade.

Sigurni smo da će publiku posebno obradovati i nastup Gorana Jurića koji je krenuo međunarodnim stopama svoje profesorice pa je danas jedan od naših najuspješnijih i najistaknutijih opernih solista u inozemstvu. Od sezone 2011./2012. član je solističkog ansambla Bavarske državne opere (Bayerische Staatsoper) u Münchenu gdje nastupa u mnogim ulogama. A pjevao je, primjerice, i u Teatru dell’opera u Rimu pod dirigentskom palicom Riccarda Mutija te u kazalištu La Fenice u Veneciji. Tijekom karijere nastupao je s mnogim poznatim dirigentima, sa Zubinom Mehtom, Kentom Naganom, Massimom Zanettijem, Paolom Carignanijem…

S nestrpljenjem čekamo njihov sutrašnji nastup, kada će uz njih u ulozi Roberta nastupiti i Robert Kolar. Ne znamo hoće li im nastup uz profesoricu donijeti dodatno uzbuđenje, a sigurni smo da Vlatka Oršanić već sada može biti ponosna, naša diva koja se osim kao fascinantna sopranistica s najpoznatijih europskih pozornica potvrdila i kao iznimna pedagoginja.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je lavoce-300x116.jpg
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico