POPULARNE IZVEDBE SUBOTOM

24. rujna 2021.

Što može biti ljepše nakon radnoga tjedna od subotnje večeri u Kazalištu uz popularne predstave? Popularna kazališna pretplata upravo vam to omogućava. Po popularnim cijenama!

Pretplata donosi najbolju opernu predstavu sezone 2019./2020. po ocjeni publike, Puccinijevu “Madamu Butterfly” u režiji Dražena Siriščevića. U glavnim su ulogama također dobitnici nagrada publike, prvaci Kazališta Anamarija Knego kao Cio-Cio San i Aljaž Farasin kao Pinkerton. Izvedba opere u slobodnoj prodaji na programu je sutra 25. rujna, a u sklopu pretplatničkog ciklusa PP 16. listopada.

Premijera opere “Čarobna frula” Wofganga Amadeusa Mozarta također je dio pretplate. Autorova posljednja opera te jedna od najuspjelijih i najslavnijih opera svih vremena, prvi put će biti postavljena u produkciji riječke Opere. Redateljica je Renata Carola Gatica, a dirigent Valentin Egel.

Ivan Penović, naš najistaknutiji dramski umjetnik nove generacije, adaptirat će i režirati zastrašujuću viziju budućnosti, predstavu 232,778 °C prema romanu „Fahrenheit 451” Raya Bradburyja.

„Na Tri kralja ili Kako hoćete“ pripada najizvođenijim i najpopularnijim Shakespeareovim komedijama, a nastala je u najzrelijem periodu njegovoga stvaralaštva. Za našu pozornicu istoimenu predstavu, u adaptaciji Gorana Ferčeca, režirat će Franka Perković.

Talijanski humorni film iz 1973. redatelja Federica Fellinija, remek-djelo europske kinematografije “Amarcord”, prvi će put oživjeti na riječkoj pozornici u režiji Vite Taufera i adaptaciji Dore Delbianco. Djelomično autobiografska priča o starenju, nostalgična i duhovita gorko-slatka drama.

Predstava “Decameron” / “Dekameron” Luciana Delprata koja je oduševila i publiku i kritiku također je u programu pretplate.

Čak tri baletne premijere u istoj večeri “Pulcinellu” Igora Stravinskoga, “Poslijepodne jednog fauna” Claudea Debussyja i “Španjolsku rapsodiju” Mauricea Ravela donosi “Mediteranska trilogija” i, naravno, pretplata PP.

Očekuje vas i premijera baleta Sergeja Prokofjeva “Romeo i Julija” u koreografiji Jiříja Bubeníčeka.

A na poklon dobivate baletnu uspješnicu, predstavu “Odiseja” Waltera Matteinija i Ine Broeckx.

“Popularna pretplata” zaista nudi predstave za svačiji ukus. Ne propustite priliku, pretplatite se!

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj