POVRATAK U KAZALIŠTE! ČEKA VAS „ZAJC DE LUXE“ GLEDALIŠTE!

24. svibnja 2020.

Nakon što ste iz udobnosti svojih domova dva mjeseca pratili program „Zajc uz vas – online”, riječki HNK Ivana pl. Zajca napokon otvara svoja vrata u srijedu 20. svibnja 2020. Pozivamo gledateljice i gledatelje u naše prozračeno, dezinficirano i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prilagođeno gledalište.

Naravno, trebat će nam svima vremena da se naviknemo na nove okolnosti ulaska u kazalište, gledanja kazališnih predstava i uživanja u koncertnim izvedbama, a mi u „Zajcu” osmislili smo kako da našoj publici to vrijeme prilagodbe bude što ugodnije i zabavnije. Neka od novih pravila bit će vam neobična, neka će vas možda i živcirati, no promislite:

Koliko ste puta poželjeli da u parteru imate više mjesta pored sebe i ispred sebe, da možete protegnuti noge i ispraviti ramena? Koliko ste puta poželjeli da u ložama sjedite sami ili samo sa svojim najbližima? Koliko ste puta poželjeli da se na ulazu u kazalište ne morate gurati s drugima, i onda još čekati u gužvi pred garderobom?

Novi postav gledališta, prilagođen protuepidemijskim mjerama, zamijenit će često prepuno gledalište riječkog Kazališta – novim kazališnim komforom. U šali, nazvali smo ga „Zajc de luxe”!

Pa kako? Pa zašto? Evo zašto i kako:

Konačno ćete moći sjediti u parteru na dovoljnoj udaljenosti od drugih da vam ničija glava više ne ometa pogled na pozornicu, da ni sa kim ne morate dijeliti naslon za ruku, da vam više neće smetati svjetlo susjedovog mobilnog telefona i šuškanje vrećice bombona. Umjesto dosadašnjih 294 očekuje vas maksimalno 67 odvojenih sjedala u parteru, pojedinačnih ili u paru, do kojih sada možete lako doći bez da bilo koga dižete ako kasnite, i usto nikada ne znate na koju stranu se pritom pristojnije okrenuti. Još bolje – ako ste stigli u kazalište na vrijeme, nitko vas neće dizati s vašeg sjedala nego ćete u miru moći pročitati programsku knjižicu ili poslati posljednje poruke telefonom prije početka predstave ili koncerta.

A za one koji žele još veću ekskluzivnost – lože su u novom postavu gledališta rezervirane samo za vas i vašu partnericu/partnera, ili samo za vašu obitelj. U svojoj loži više nećete zateći nikoga tko nije došao u kazalište s vama, ali će vas zato čekati slatka iznenađenja iz „Kraša“!

Na vaša de luxe mjesta u gledalištu dopratit će vas članice i članovi umjetničkih ansambala riječkog Kazališta, kao stjuardi i stjuardese u avionskoj biznis-klasi.

Pa tko ne bi želio sudjelovati u takvom, doista posebnom kazališnom doživljaju? No, to nije sve što smo za vas pripremili!

Uz obaveznu dostupnost dezinfekcijskih sredstava koje su za vas osigurali Jadranski galenski laboratorij (JGL) i Adrialab, sve će posjetiteljice i posjetitelji, ako to žele, prilikom ulaska dobiti i posebno dizajniranu zaštitnu masku kao poklon našoj najvjernijoj publici. Maske su dizajnirali Manuela Paladin Šabanović i Dobriša Radovanović, a izradile naše sjajne krojačice, kao i sve one kostime koji vas oduševljavaju u našim predstavama.

Sretni smo da je Kazalište ponovno otvorilo svoja vrata, a već smo održali niz izvedbi malih formata. Lipanjski program donosi dvije dugo iščekivane premijere, balet “Čipka” u koreografiji Maše Kolar i “Vježbanje života – drugi put / Esercitazione alla vita – seconda volta” pod redateljskim vodstvom Marina Blaževića.

Vidimo se u „Zajcu”!

 

Blagajna radi prema uobičajenom radnom vremenu: od ponedjeljka do petka 9 – 15 sati, subotom od 9 – 13 sati i sat vremena prije predstava/koncerata.
Tel. 051/337-114, mob 091-155 51 63
e-mail: blagajna@hnk-zajc.hr

 

Foto & Video galerija