KAZALIŠNI SABOR: ZA ŠTO STE NAS ODGOJILI?

Kazališni sabor pod nazivom „Za što ste nas odgojili?“  propituje relaciju mladi-roditelji-institucije, pokušavajući detektirati u kojem trenutku se unutar tog kruga događaju greške u komunikaciji i postoji li način da se te greške barem sagledaju s međusobnim razumijevanjem.

Na sjednici će sudjelovati pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, psiholog i ravnatelj Doma mladih Goran Grančanin, redateljica predstave “Naš odgoj” Renata Carola Gatica i ravnateljica Hrvatske drame Jelena Kovačić. Moderirat će Iva Davorija.

Projekt „Naš odgoj” realizira se u suradnji Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca i studija Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Tekst je napisala Vedrana Klepica, a predstavu režira argentinska redateljica Renata Carola Gatica.

„Naš odgoj” je umjetnički odgovor na ono što nam poručuju mladi s poremećajem u ponašanju i bavi se pitanjem tko određuje poremećaj i u odnosu na što, te zašto zajednica uvijek spremno deklarativno tvrdi da na mladima svijet ostaje, no vrlo rijetko pokazuje sistemsku brigu o njima.