MAGNIFICAT, Večer Johanna Sebastiana Bacha
KOMORNI KONCERT U MRAMORNOJ DVORANI

 

Program:

I. Ouvertüre (Suita) BWV 1066 u C-duru

 Ouverture

Courante

Gavotte I/II

Forlane

Menuet I/II

Bourée I/II

Passepied I/II

 

MAGNIFICAT u D-duru BWV 243

(s četiri božićna umetka iz verzije u Es-duru BWV 243a)

Magnificat anima mea

Et exultavit

„Von Himmel Hoch da komm’ ich her“

Quia respexit humilitatem

Omnes generationes

Quia fecit mihi magna

„Freut euch und jubiliert“

Et misericordia

Fecit potentiam

„Gloria in excelsis Deo“

Deposuit potentes

Exurientes implevit bonis

„Virga Jesse floruit“

Suscepit Israel

Sicut locutus est

Gloria Patri

Komorni orkestar, solisti i članovi zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca te zbor Schola cantorum Rijeka

(KUD Fratellanza Zajednice Talijana u Rijeci)

   Komorni zbor Schola Cantorum Rijeka (pod vodstvom Ingrid i Roberta Hallera) osnovan je početkom 2008. godine sa željom za izvođenjem koncertnog duhovnog repertoara. Djeluje u sklopu KUD-a Fratellanze Zajednice Talijana u Rijeci i tijekom svog djelovanja ostvario je značajne nastupe u cjelovitim izvedbama uz soliste i orkestar: Charpentier „Te Deum“, Vivaldi „Gloria“ i scenska izvedba barokne opere  „The Fairy Queen” baroknog skladatelja H. Purcella.

     Zbor je sudjelovao, ali i organizirao brojne humanitarne koncerte kojima je prikupljao novčanu pomoć za bolesnu djecu i siromašne obitelji. Animiraju misna slavlja u Hrvatskoj i inozemstvu  te održavaju samostalne koncerte. Nastupali su uz barokni ansambl Collegium musicum Fluminense i gudački kvartet Cadenza (Zagreb, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog) te Riječki komorni orkestar, gostovali u Austriji i Italiji. Na natjecanju „Istria nobilissima“ osvojili su 2. nagradu. Među svojim članovima zbor ima mlade učenike glazbe i studente pjevanja koji nastupaju kao solisti uz zbor.

Repertoar zbora obuhvaća rane a cappella skladbe, do zahtjevnih duhovnih skladbi s kraja 20-og stoljeća, također njeguju talijanski zborski repertoar, od skladbi inspiriranih folklornim elementima do zborskih opernih odlomaka uz soliste.

Ingrid Haller, zborovođa