VIVALDI 4 GODIŠNJA DOBA ZA 3 KLAVIRA
PROMOTIVNI KONCERT CDa (Navona Records)

Solisti:
Matej Meštrović / Matija Dedić / Hakan Ali Toker
Poseban gost:
Matthew Mayer (klavir, SAD)

Povodom izlaska CD-a, u distribuciji prestižnog Naxosa, Vivaldijevo barokno remek-djelo Četiri godišnja doba na potpuno nov i energičan način predstavit će tri poznata pijanista, Matej Meštrović, Matija Dedić i Hakan Ali Toker, a pridružit će im se poseban gost, američki pijanist i kompozitor Matthew Mayer.
Četiri najpopularnija Vivaldijeva violinska koncerta u aranžersko-autorskom projektu Mateja Meštrovića za tri klavira prožeta su balkanskim, romskim, jazz ritmovima, a partitura dopušta i pokoju improvizaciju kada svaki od pijanista ima svoj veliki pijanistički i autorski solo.
Navona Records ponosno predstavlja 4 godišnja doba za 3 klavira, hrvatskog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića, u energičnoj transkripciji koja poput vihora donosi novo čitanje Vivaldijeva Četiri godišnja doba. Zajedno s Matijom Dedićem i Hakanom Ali Tokerom na tri klavira (i harmonici), Meštrović temeljito preispituje Vivaldijeve koncerte, a njegov rad je puno više od obične transkripcije. Meštrovićeva tako radikalna obrada, prerasta u gotovo potpuno novo djelo, objavio je američki izdavač Navona Records.

Foto & Video galerija