ODGOĐENO – VLASTA DELIMAR – PERFORMANS DOLINA

Glumice / Le interpreti:
Vlasta Delimar / Josipa Bubaš / Milan Božić / Dolina Martek Delimar

11.7.2018. u 20:00

Performans počinje već u samom predvorju kazališta s izložbom “Dolina” kao intiman zapis kojim autorica pokušava misterij i „užas“ majčinstva putem umjetnosti postvariti a s naglaskom na zrcalne refleksije majka-kći. To je neka vrsta obračuna sa svim frustracijama u odnosu majke i kćeri, u odnosu dviju žena koje se pokušavaju nadograđivati uzajamno bez obzira na sve sličnosti i različitosti. Izložba se sastoji od niza fotografija portreta iz različitih životnih dobi a kroz paralelne svjetove i memorije..
Performans “Dolina” intiman je zapis Vlaste Delimar kroz dramatičan tekst koji je nastao kao memorija na dan kada se rodila kći Dolina, a čin rađanja nije bio jednostavan, postaje poligon za izvedbu koja zahtijeva totalnu prisutnost tijela kao apsolut egzistencije. Tekst djelomično izgovara sama autorica dok ostali dio teksta Josipa Bubaš transformira – performira kroz tijelo i pokret uz koje je postigla imaginaciju kakvu rijetko koja osoba u svijetu umjetnosti može dostići. Zanimljivost ovog performansa je sinergija dvaju medija; izvedba čistog performansa s elementima teatra omogućava izvođačima još bogatiji i kreativniji izraz. Milan Božić je onaj kojeg ne vidimo ali svojim glasom itekako ispunjava prostor izvedbe.
Na samom kraju predstave pojavljuje se kći Dolina koja je navršila 30 godina pa tim tautološkim činom potvrđuje snagu performansa. Dolina je ujedno izabrala glazbeni dio.